Haberler

Kobani İçin Sokağa Çıkma Çağrısı

Güncelleme:

Hakkari'de, yürüyüş sonrası yüzü maskeli grup, bir banka şubesine molotofkokteyli attı.

HDP'nin, izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine Van'da düzenlenen yürüyüş sona erdi.

Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup, İkinisan Kavşağı'na yürüdü. Burada grubu durduran polis, kalabalık arasında yüzü maskeli kişiler bulunduğunu belirterek, yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine, DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve partililerin yaptığı görüşmeler sonrası kalabalık arasındaki yüzü maskeli kişilerin yüzleri açıldı.

Daha sonra polislerin belirlediği güzergahtan yürüyüşlerine izin verilen kalabalık, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki Musa Anter Parkı'na geldi. DBP'li yöneticilerin de yürüyüş boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polislere taş atılmasını önlemek için sık sık kalabalığa uyarıda bulunduğu görüldü.

Burada yapılan açıklamanın ardından dağılan kalabalık arasındaki küçük bir grup, Hidayet Caddesi'ndeki TOMA'lara havai fişek ve taşla saldırdı. Göstericiler, polisin uyarısıyla eylemlerine son verdi.

Bu arada, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kent merkezinde bazı noktalarda ise askeri birlikler görevlendirildi.

-Hakkari

Hakkari'de, bir grup Bulvar Caddesi'nde toplandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin konuşmasının ardından, basın açıklaması yapıldığı esnada, kalabalık arasında bulunan yüzü maskeli bir grup, caddedeki bir banka şubesine molotofkokteyli attı.

Partililerin araya girmesiyle yüzü maskeli göstericiler bölgeden uzaklaştırılırken, olay yerine gelen TOMA, banka şubesindeki yangını söndürdü.

Bunun üzerine ara sokaklardan çıkan göstericiler, polis araçlarına taşla saldırdı. Polis, göstericileri biber gazı ve basınçlı suyla dağıttı.

-Muş

Belediye önünde toplanan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra yolu kapatarak İstasyon Caddesi'ne yürümek istedi. Uyarıya rağmen dağılmayan kalabalık arasındaki yüzü maskeli bir grup, polise taşla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağılan göstericiler, çevredeki bina ve iş yerlerine saklandı.

Polis, olaylara karıştığı tespit edilen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Iğdır'da da DBP İl Teşkilatı önünde toplanan bir grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemi altında oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı. - Hakkari

Kaynak: AA / Güncel

Musa İtah Hakkari Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title