Haberler

HDP'li Vekil, Yaşanan Olayları Değerlendirdi

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin'de devam eden olaylara değindi.

HDP'Lİ Becerekli, bölgede devam eden olaylar hakkında konuştu.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, bölgenin bir çok yerinde devam eden olayların ancak siyasi müzakere ile çözümlenebileceğini söyledi.

Becerekli, Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin'de devam eden olaylara değindi.

Türkiye'nin hızla büyük bir kaosa sürüklendiğini belirten Saadet Becerekli, "Hiçbir demokratik ve hukuk devleti sorunlara kan davası gibi bakarak intikam peşinde koşamaz" diye konuştu.

Başta iktidar olmak üzere toplumsal ayrışmayı hızlandırarak halkların kutuplaştırıldığını ifade eden Becerekli, "Aylardır derinleşen siyasal istikrarsızlık, sorunlar karşısında işletilmeyen meclis, anti demokratik uygulamalarla tek düşünce, tek tip insan dayatmaları, dayatılanın dışındaki yaklaşımlara karşı anında saldıran güdümlü basın yayın organları, adeta intikam alınmalı, barışçıl ve demokratik olanı susturmak. Yaşanan budur. Aylardır sokağa çıkma yasağı olan ve ağır silahların kullanılması ile harabeye dönen Sur'da öldürülen sivilleri insanlar görmedi. Devlet de sesini yükselteni susturarak bir korku politikası yarattı. Sonuç olarak bugün Cizre'de yaşananlara sessiz kalınmasının zemini hazırlandı" diye konuştu.

Cizre'de günlerdir bir bodrumda mahsur kalan 28 yaralı için özellikle Türkiye'nin batısının sessiz kaldığını ifade eden HDP'li Becerekli, "Bu sessizlik orada 7 yaralının yaşamını yitirmesine sebep oldu, diğer yaralılardan ise haber alınamıyor ve ne yazık Türkiye uyuyor, uyumaya devam ettikçe orada insanlık ölüyor" diye getirdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title