Haberler

Osman Baydemir'le Birlikte Gözaltına Alınan HDP'liler Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Gözaltına alınan HDP'li Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir ve Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman sertbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile başlayıp Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ile süren HDP'li vekillere gözaltı dalgasında Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de gözaltına alındı. İmam Taşçıer ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İlerleyen saatlerde diğer vekiller de serbest bırakıldı.

MEHMET EMİN ADIYAMAN EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman sabah saatlerinde İstanbul'daki evinden gözaltına alındı. Hakkında zorla getirme kararı olan Adıyaman, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine götürdü. Adıyaman'ın SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ifade vereceği belirtildi. Adıyaman daha sonra serbest bırakıldı.

İMAM TAŞÇIER DE EVİNDEN ÇIKARKEN GÖZALTINA ALINDI

Öğle saatlerinde ise bir diğer HDP'li, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer Diyarbakır'daki evinden çıktığı sırada gözaltına alındı. Taşçıer'in savcılığın tebligatına karşın ifade vermeye gitmediği ve hakkında "zorla getirme" kararı verildiği belirtildi. Taşçıer ifade verme işleminin ardından serbest bırakıldı.

OSMAN BAYDEMİR VE AHMET YILDIRIM DA GÖZALTINDA

Diyarbakır Adliyesi'ne giden HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de haklarındaki "zorla getirme" kararı gerekçesiyle gözaltına alındı. Baydemir ve Yıldırım da ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Yıldırım Osman Baydemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title