Haberler

Hdp'li Doğan: Karanlık Bir Rejim Bizi Bekliyor

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, anayasa değişikliğiyle oluşacak yeni sistemin hiç kimseye faydası olmayacağını ileri sürerek, "Karanlık bir rejim bizi bekliyor" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, anayasa değişikliğiyle oluşacak yeni sistemin hiç kimseye faydası olmayacağını ileri sürerek, "Karanlık bir rejim bizi bekliyor" dedi.

HDP ilk referandum mitingini Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde gerçekleştirdi. Yıldırımtepe Mahallesi Nevruz alanında düzenlenen HDP'nin mitingine İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile MYK üyesi Asiye Kolçak konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 500 kişiye hitap eden Müslüm Doğan, 16 Nisan referandumun gensoru yetkisini elden aldığını belirterek, "Dışarıdan atanan bakan isterse memleketi satsın sorgulayamayacağız. Karanlık bir rejim bizi bekliyor. Karanlık günler bizi bekliyor. Bu yeni sistemin hiç kimseye faydası yok. Bu ülkede gerçek demokrasiyi inşa etmek zorundayız" diye konuştu.

MYK üyesi Asiye Kolçak, Türkiye halklarının katliamcı rejimden çok çektiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye halkları son 100 yıldır, bu sistemden bu katliamcı, renkleri yok sayan, inançları yok sayan rejimden çok çekti. Dolayısıyla 15 yıldır AKP hükümetinin bize neler getirdiğini zaten bizler ya da neler getireceğini yaşayarak gördük. Otoriter rejim, siyasi, ekonomik ve askeri bütün yetkinin tek adamda toplanması demek. Daha siyasi bir referandum yapılmadan, rejim değişmeden bizim yaşadıklarımızın demokratik bir ülkede yaşanması mümkün müdür? Bizler 7 Haziran'dan bugüne kadar AKP iktidarı sisteminde baskı, zulüm, ölüm, savaş, inkar, katliam, katın katliamları, emekçilerin işten atılması, akademisyenlerin işten atılmasını yaşadık. Rejim değişmeden bunları yaşıyorsak ön görülen değişiklik 16 Nisan'dan sonra bizlere ne getirir."

Konuşmaların ardından HDP'liler müzik eşliğinde halay çekip, oynadı.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Müslüm Doğan ASİYE KOLÇAK İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title