Haberler

Hdp'li Baluken Hakkında 10 Yıl Hapis İstemi

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken hakkında, 2012 yılında BDP Elazığ İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suç ve suçluyu övmek' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarını işlediği iddiasıyla 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken hakkında, 2012 yılında BDP Elazığ İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suç ve suçluyu övmek' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarını işlediği iddiasıyla 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2012 yılında BDP'nin Elazığ İl Başkanlığı 2'nci olağan kongresinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkındaki iddianame tamamlandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, 4 Kasım günü tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne konulan Baluken hakkında 'Örgüt propagandası yapmak', 'Suç ve suçluyu övmek' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Baluken'in 2012 yılında BDP kongresinde yaptığı konuşmanın içeriğinin suç oluşturduğunu belirten savcı, şüphelinin konuşmasında Abdullah Öcalan için övücü sözler söylediğini kaydetti. Baluken'in PKK'ya karşı yapılan operasyonları protesto ettiğini belirten savcı, şüphelinin bölge farkı gözeterek toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa yönlendirdiği, kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini, bu şekilde de 'Terör örgütü propagandası' suçu işlediğini ifade etti.

Baluken'in yargılamasının 21 Aralık günü Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kandıra F Tipi Cezaevi İdris Baluken Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title