Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Hukuksuzlukta freni patlamış TFF, Deniz Naki'ye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır cezasını verdi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Hukuksuzlukta freni patlamış TFF, Deniz Naki'ye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır cezasını verdi. Kendilerinin denetiminde olmayan bir futbolcuya ömür boyu futboldan men cezası vermek hangi aklın ürünüdür?" diye sordu.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündemlerindeki konulara ilişkin açıklamada bulundu.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Yıldırım, bu atmosferin bütün Ortadoğu'yu kapsadığını söyledi.

Uzun süredir tekçiliğin, Kürt'e karşı hasmane bir tutumun hakim olduğunu öne süren Yıldırım, bu iddialarının spordan siyasete her alanda var olduğunu anlattı.

Tüm spor kulüplerine tanınmış deplasmanda seyirci bulundurma hakkının Amed Sportif Faaliyetler'e tanınmadığını ifade eden Yıldırım, son olarak Sivas deplasmanına giden ve seyircisiz oynayacaklarını orada öğrenen kulübün tepki olarak maça çıkmadığını söyledi. Yıldırım, "Amedspor bu davranışından ötürü hükmen mağlup sayılırken emekleriyle kazandıkları 3 puanı da silinmiştir. TFF akıl dışı kararlarını gözden geçirmesi gerekirken yeni müeyyidelere imza attı." diye konuştu.

Yıldırım, ayrıca, Amed Sportif Faaliyetler'de 2.5 yıl futbol oynayan, bir ay önce kulüple ilişkisini karşılıklı fesheden ve TFF'ye bağlı hiçbir kulüple bağı olmayan Deniz Naki'ye ömür boyu men cezası verildiğini anımsattı.

Ahmet Yıldırım, "Hukuksuzlukta freni patlamış TFF, Deniz Naki'ye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır cezasını verdi. Bu ceza ömür boyu futboldan men ve 273 bin lira para cezası. Kendilerinin denetiminde olmayan bir futbolcuya ömür boyu futboldan men cezası hangi aklın ürünüdür?" ifadelerini kullandı.

TSK'nin Afrin'e dönük Zeytin Dalı Harekatı'nı da eleştiren Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin Meclis bilgilendirmesinde yaptığı sivillere yönelik hiçbir zayiatın söz konusu olmadığı söylemlerinin doğru olmadığını iddia etti.

Sivillerin ölüm ve yaralanmalarına ilişkin tüm dünya basınının fotoğraf ve görüntü paylaştığını savunan Yıldırım, "Bölgede 300'ün üzerinde uçuş yapılacak ve hiçbir sivilin ölmediği iddia edilecek. Bu yaşananları herkes görüyor da bir tek Türkiye mi görmüyor? Bundan sonraki süreçte ÖSO'nun muhatabı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı değil, Lahey olacaktır." dedi.

Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın hafta içi yaptığı açıklamalar ışığında ortaya attığı iddialar karşısında, cumhuriyet savcılıklarının harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Yaşadıklarını anlatması yönünde Yılmaz'a defalarca çağrıda bulunduklarını belirten Yıldırım, "Türkiye'nin menfaati için düne kadar sustunuz, iktidarın baskıcı eleştirileri gelince 101 gün boyunca yaşadıklarınızın bir kısmını anlatmakla yetiniyorsunuz. Anlattıklarınız bizim için bir gündemdir ama sizin için etik değildir. Karından konuşmanın bir anlamı yok. Sizi kim, hangi pazarlıklar neticesi kurtardıysa onu açıklayın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Yıldırım Deniz Naki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title