Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'e dönük gözaltı ve tutuklama hareketi komplo operasyonlarından birisidir.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'e dönük gözaltı ve tutuklama hareketi komplo operasyonlarından birisidir." dedi.

Yüksekdağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs'ün tutuklanma kararının hukuksuz ve komplo operasyonu olduğunu savundu.

Yüksekdağ, "Bu zamana kadar iktidar sahibi olanların, siyasi komplo operasyonlarıyla iktidarlarını pekiştirdiklerini sandığını ancak her komplo operasyonunun başka bir çöküntünün yaşanmasına yol açtığını" ileri sürdü. Ergenekon ve Balyoz davaları ile KCK operasyonlarının "kendi yandaşlarını ayrıştırarak, kendisi dışındakileri mahkum etme operasyonları" olduğunu öne süren Yüksekdağ, "HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'e dönük gözaltı ve tutuklama hareketi de bu komplo operasyonlarından birisidir." ifadesini kullandı.

OHAL

Yüksekdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan OHAL kararını hatırlatarak, "OHAL rejimiyle, Kanun Hükmünde Kararnamelerle, kanun kılığına girmiş hukuksuzluk operasyonlarıyla geleceğimizi de bugünümüzü de karartmalarına izin vermeyelim." diye konuştu.

Yüksekdağ şunları söyledi:

"Bugün ilan ettikleri OHAL, Türkiye'yi uzun yıllar boyunca mücadele etmek zorunda kalacağımız bir yıkım coğrafyasına dönüştürdü. Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanarak istedikleri hukuksuzluğu, korsanvari bir biçimde uyguluyorlar. Türkiye'de şu an gerçekten meşru bir siyasi akıl, yönetim gücü yok. Bizler bu korsanvari yönetim anlayışı karşısında meşru demokratik hakkımıza, gücümüze sahip çıkmalı ve bu gücü büyütmeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Alp Altınörs Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title