Haberler

Hdp Diyarbakır Milletvekili Baluken Hakkındaki Dava

Terör soruşturması kapsamında hakkında dava açılan tutuklu HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına devam edildi.

Terör soruşturması kapsamında hakkında dava açılan tutuklu HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Baluken, Sincan 1. Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) hazır edildi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Baluken'in "silahlı terör örgütüne üye olmak", katıldığı gösteri yürüyüşleri ve etkinliklerde yaptığı basın açıklamalarında 5 kez "terör örgütü propagandası yapmak", 4 kez ise "toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme" suçlarını işlediğini belirtti.

Savcı, mütalaasında Baluken'in söz konusu 3 ayrı suçtan 12 yıldan 47 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ederek, tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Baluken savunmasında, suçlamaya konu olan konuşmaların tamamının siyasi parti faaliyetleri kapsamında olduğunu iddia ederek, dosyada suç oluşturacak somut bir delilin bulunmadığını ileri sürdü.

Hukuka aykırı bir şekilde yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunduğunu savunan Baluken, davanın düşürülmesini talep etti.

Sanık avukatlarının tahliye talebini değerlendiren mahkeme, suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve adli kontrol tedbirinin uygulanmasının yetersiz kalacağını gerekçe gösterek Baluken'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstenilen ceza

İddianamede, Baluken hakkında, "devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İdris Baluken Diyarbakır Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title