Haberler

Hdp Ardahan Milletvekili Aktaş: "Silahlar Susmalı ve Derhal Bırakılmalı"

HDP Ardahan Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş, "Bize lazım olan savaş, gözyaşı ve ölüm değildir.

HDP Ardahan Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş, "Bize lazım olan savaş, gözyaşı ve ölüm değildir. Bize acil olarak gerekli olan barıştır" dedi.

Aktaş çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, tekrardan çözümsüzlük sürecinin başlamasının doğru bulmadıklarını söyleyerek, "Hali hazırda ülkemizde ve yerelimize kadar çatışmalı durumu kaygılı bir şekilde izlemekteyiz. 2011 yılında başlayan ve yakın zamana kadar devam eden ateşkes süreci ülkemizde 40 yıla yayılan düşük yoğunluklu savaş olarak adlandırdığımız savaş sürecini durdurmuş ve genç insanların ölmesini engellemiştir. Aynı zamanda 400 milyar dolara aşan maddi kaybın, yanı sıra manevi anlamda halklar arasında oluşan ayrışmayı, kutuplaşmayı az da olsa kardeşlik hukukuna doğru çevirmiştir. Bizler HDP olarak artık savaşın miladını doldurduğunu defalarca ifade ettik. Tek bir insanımızın dahi maddi ve manevi olarak bu anlamsız-kirli savaştan dolayı mağdur olmasını istemiyoruz" dedi.

Aktaş, "Bozulan barış sürecinin tekrar tesis edilmesi için HDP olarak gerekli adımları atmaya hazırız. Bize lazım olan savaş, gözyaşı ve ölüm değildir. Bize acil olarak gerekli olan barıştır" diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Taşkın Aktaş Ardahan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ak ak ak:

demirtaşın aynısı bu adam. hemşireye doktora entellektüele ben yıllardır devlete hizmet ediyorum barış için Tayyip Erdoğanı yıkmak için bana oy verin derken gittiği gölede hoçvanda kürt olduğu için devlet tarafından sürekli dışlandığını vb. yalanlar ile milleti kandırmıştır. bu halk senin hoçvanda apo posteri altında yapmış olduğun konuşmayı unutmayacak 6 aylık vekil.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title