Haberler

    Haziran Geldi, Sosyete Gelmedi; Lüks İşletmeler Boş Kaldı

    Güncelleme:

    Bodrum'un cennet Göltürkbükü Mahallesi'ndeki milyar dolarlık beach cluplar, Haziran ayına gelinmesine rağmen boş kaldı. Mayıs ayı başında açılışlarını yapan ünlü beachlerden Maki, Maça Kızı, Food Club ve Divan başta olmak üzere su sporları merkezlerinde de sessizliğin hakim olması göze çarptı. Aralarında İngiliz modeller Kate Moss ve Naomi Chambell ile ünlü teknik direktör Fatih Terim'in de yer aldığı birçok ünlü ismin akın ettiği Göltürkbükü'ndeki sessizlik turizmcileri tedirgin etti.

    "TARİHİNİN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR"

    Göltürkbükü sahilinde 25 yıldır restoran ve beach club işletmeciliği yapan 47 yaşındaki Tahsin Çelik, "Çeyrek asırdır bu koydayım. Yıllardır hareketlilik Mayıs ayının başlarında, bilemediğiniz ortalarında başlardı. Krizin yansımasının bu kadar büyük olacağını tahmin edemedik. Bu nedenle Nisan ayının sonlarında Mayıs'ın başlarında işletmelerini turizme açanlar gerçekten şok yaşadı. 30-40 kişi çalıştıran işletmeye Mayıs'ta 30 turist gelmedi. Umutlar okulların kapanmasına kaldı. Göltürkbükü tarihinin en kötü günlerini yaşıyor" dedi.

    Yaklaşık 4 km uzunluğunda sahili bulunan Göltürkbükü mahallesinde yaklaşık 60 kişinin iskelelerde ve sahilde olduğu iki kişinin jet ski yaptığı görüldü.

    Öte yandan; Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası olumsuz etkilenen Türk turizminin yanı sıra Göltürkbükü'ndeki bu duruma yüksek fiyatların da etkinil olduğu belirtildi. Göltürkbükü'nün haricindeki Bodrum'un diğer yerlerinde hareketliliğin başladığı görüldü.







    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fatih Terim Kate Moss Bodrum Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (2)

    birikedimi7:

    milleti kazıklayın sonra iş yok deyin iyi olmuş sizlere

    6
    0
    yanıtYanıtla
    baltalarli:

    Eee tatli tatli yemenin aci aci os. . . . . . . . . . . . . . masi olurmus siz anladiniz.

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title