Haberler

Hayvanseverler Köpeği Öldürenlerin Bulunmasını İstiyor

MANİSA Hayvanları Koruma Derneği, Şehzadeler İlçesi'nde geçen 10 Eylül gecesi sokak köpeğini av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldüren kişi ya da kişilerin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MANİSA Hayvanları Koruma Derneği, Şehzadeler İlçesi'nde geçen 10 Eylül gecesi sokak köpeğini av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldüren kişi ya da kişilerin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, sokak köpeğini öldüren kişi veya kişilerin başka sokak hayvanlarına da zarar vereceği endişesi içinde olduklarını söyledi.

Dernek üyeleriyle birlikte geçen 22 Eylül'de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini teslim eden Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, olayın fail veya faillerinin bulunmadağına dikkati çekti. Elbirliler, "Bunca zaman geçmesine rağmen henüz yakalanan olmamasına anlam veremiyoruz" diyerek, İl Emniyet Müdürlüğü'nü göreve davet etti. Manisa'da sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve ölüm olaylarının arttığına dikkat çeken Elbirliler, şunları söyledi:

"Sokak köpeğini silahla öldüren kişi veya kişiler yakalandıklarında, hayvanın kendilerini ısırmaya çalıştığını ileri sürüp, kendilerini savunacaklar. Ama unutmayalım ki bu dünyada ve toplumumuzda her canlının yaşama hakkı vardır ve bu yasalara bağlanmıştır. Ne olursa olsun meskun mahalde tabancayla defalarca ateş edip, bir canlıyı vurmanın özür ve gerekçesi olamaz. İlimizde hayvanlara karşı şiddet, ateşli silahla vurulma olayları gittikçe çoğalmaktadır.  Kaza geçirdiği belirtilerek yürüyemez halde Manisa Büyükşehir Belediyesi bakımevine getirilen köpeklerin yapılan tetkikleri sonrası çoğunun vurulmuş olduğu izlenmektedir. Bu olaylar bizi tedirgin etmektedir. Şimdiye kadar yerleri belli olan vurulma olaylarından hiçbirinin faili veya faillerinin tespit edilememiş olması düşündürücü, endişe vericidir. Ne olursa olsun bir canlıyı vurup, ölümüne  sebep olan üstelik meskun yerde çevreyi  ve insanı düşünmeden ateşli silah kullanan kişi yada kişilerin  içinde merhamet duygusu olmadığı kesindir. Merhamet duygusu taşımayan, toplum için tehlikeli insandan da her türlü kötülük beklenir. Artık toplum için tehlikeli olan bu şahıs veya şahısların yakalanmalarını bekliyoruz. 'Hayvan' demeyip, faillerinin bulunması içing ereken çabalarının gösterilmesi, caydırıcı yaptırımların uygulanması, bireysel silahlanmanın artışının önüne geçilmesi beklentisi için yetkililerden çözüm bekliyoruz."

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title