Haberler

Hayrabolu'da 35 Yıllık Lezzet: Çerkezmüsellim Köftesi

Hayrabolu ilçesinin ünlü "Çerkezmüsellim köftesi" lezzetiyle 35 yıldan bu yana damak tadına düşkün olanları bölgeye çekmeye devam ediyor.

SEDAT KARA - Hayrabolu ilçesinin ünlü "Çerkezmüsellim köftesi" lezzetiyle 35 yıldan bu yana damak tadına düşkün olanları bölgeye çekmeye devam ediyor.

Trakya'da yetişen ve bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan köfte, bölgenin gözde lezzetlerinden biri haline geldi.

İlçede köftecilik yapan Mahmut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982'de babasının Çerkezmüsellim köftesini yapmaya başladığını, kendisinin de baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Köftenin 2009'da Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini ifade eden Yalçın, "Babam Mehmet Şükrü Yalçın, 1982 Çerkezmüsellim köftesinin üretimine başladı. Artan talepler doğrultusunda kendi haklarımızı da korumaya almak için 2009'da markamızı tescil ettirdik." dedi.

"Köftenin ünü hızla yayılıyor"

Tekirdağ köftesinin yanı sıra Çerkezmüsellim köftesinin de ününün hızla yayıldığını söyleyen Yalçın şöyle konuştu:

"Hedefimiz; bu tadımızı tüm Türkiye'ye ulaştırmak. Yolu Trakya Bölgesi'ne düşen vatandaşlarımız köftemizi yemeden gitmiyor. Gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca müşterilerimiz köftelerimizi ambalajlı olarak alarak memleketlerine, sevdiklerine de götürüyorlar. Köftemizi en uzak Norveç'e kadar gönderdik."

Yalçın, köftenin bölgede yetişen danaların etinden elde edilen kıymanın, özel baharatlarla yoğrulmasıyla yapıldığını anlattı.

Köfteyi yaparken hazırlanan malzemeler ve miktarının çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu ürünlerin de yörenin ürünleri olması gerekiyor. Köftenin en önemli özelliklerinden biri de pabuç şeklinde yapılması. Köftenin yapılışından sunumuna kadar geçen aşamaların hepsine ayrı bir önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Nefis bir lezzeti var"

İstanbul'da yaşayan Ayhan Gülcü ise köfte yemek için Hayrabolu ilçesine geldiğini söyledi.

Köfteyi çok beğendiklerini dile getiren Gülcü, "Çerkezmüsellim köftesini herkese anlatacağım. Gerçekten nefis bir lezzeti var. Hayrabolu'ya geldiğim zaman yemeden gitmiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Patent Enstitüsü Çerkezmüsellim Hayrabolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title