Haberler

Hayatını kaybeden polis memuru Yıldırım, toprağa verildi -

Diyarbakır'daki trafik kazasında hayatını kaybeden polis memurlarından 30 yaşındaki Ahmet Yıldırım'ın cenazesi, Mersin'de toprağa verildi.

Diyarbakır'daki trafik kazasında hayatını kaybeden polis memurlarından 30 yaşındaki Ahmet Yıldırım'ın cenazesi, Mersin'de toprağa verildi.

Yıldırım'ın gece kente getirilen cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morguna konuldu. Öğlen morgdan alınan cenaze, düzenlenecek tören için Muğdat Camisi'ne getirildi.

Yıldırımın'ın 2 yıl önce evlendiği eşi Fadime Yıldırım, burada çocuğuyla Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Eşinin fotoğrafını alarak öpen Yıldırım, "Biz seninle böyle mi ayrılacaktık. Bak oğlum babana bak. Onu bir daha hiç görmeyeceksin. Seni çok özleyeceğim Ahmet. Kendine oralarda çok iyi bak. Ben burada emanetine çok iyi bakacağım. Oğlum, 'babam nerede' dediğinde ne diyeceğimi bilmiyorum. Son kez öpüyorum seni. Seni çok seviyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada, Yıldırım'ın oğlu Celal'ın babasının fotoğrafını öpmesi ve uzun süre bakması törene katılanları duygulandırdı. Yıldırım'ın kardeşi Dilek Akdemir ile annesi Güllü Yıldırım da uzun süre ağıt yaktı. 8 yıllık polis memuru olan ve 2 yıldır Diyarbakır'da görev yapan Yıldırım'ın 2 yıl önce babası Mehmet Yıldırım'ı kaybettiği öğrenildi.

Öte yandan ağabey Mustafa Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan bir gece önce kardeşinin annesinden helallik aldığını anlatarak, "İçine mi doğdu bilmiyorum artık, olacakmış. Kaderimiz bu. 'Göreve gidiyorum yarın. Hakkınızı helal edin' dedi. Vatan sağolsun. Dört kardeşiz hepimiz bu vatana feda" diye konuştu.

İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yıldırım'ın cenazesi, Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Yıldırımın'ın eşi, 9 aylık çocuğu, ailesi ve yakınları ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır-Mardin karayolunda dün meydana gelen kazada, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı aracın, güvenlik görevini yapan 21 FU 214 plakalı otomobile çarpması sonucu, araçta bulunan polis memurları Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Devlet Hastanesi Mehmet Yıldırım Ahmet Yıldırım Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title