Haberler

Hayallerine lavanta bahçesi ile kavuştu

Güncelleme:

Hayallerine lavanta bahçesi ile kavuştu Nevşehir'in ilk lavanta bahçesini kurdu Ayşe Köse, "Hedefim Türkiye'nin bir numaralı lavanta bahçesini kurmak" Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde 56 yaşındaki Ayşe Köse uzun yıllar hayalini kurduğu lavanta bahçesini kurarak...

Hayallerine lavanta bahçesi ile kavuştu

Nevşehir'in ilk lavanta bahçesini kurdu

Ayşe Köse, "Hedefim Türkiye'nin bir numaralı lavanta bahçesini kurmak"

NEVŞEHİR - Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde 56 yaşındaki Ayşe Köse uzun yıllar hayalini kurduğu lavanta bahçesini kurarak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde yaşayan 56 yaşındaki Ayşe Köse, tıbbi bitkiler üzerinde yaptığı araştırmaların ardından uzun yıllar hayalini kurduğu lavanta bahçesini kurdu. 3 yıl önce lavanta ekimini yapan Ayşe Köse 3 yılın ardından ise lavanta bahçesinde misafirlerini ağırlamaya başladı. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden 56 yaşındaki Ayşe Köse açıklamasında, " Uzun yıllar tıbbi bitkiler üzerinde araştırma yapıyordum. En uygun lavantayı buldum. Yani yağ amaçlı olarak üretim yapmaya başladım. Çünkü lavanta yağı çok değerli, sağlıklı ve tıbbi alanda kullanılıyor. Onun için hayalimi gerçekleştirmeye çalıştım. Burayı oluştururken en büyük desteği yakın çevrem ve ailem verdi. Eşim ve çocuğumdan büyük destek gördüm. Bundan sonraki hedefim Türkiye'nin bir numaralı lavanta bahçesini kurabilmek. Burayı büyütmek amacındayım. Hedefim ise burayı yurtdışına tanıtabilmek ve kendi markamı kurabilmek. Toptan veya perakende olarak internet aracılılığıyla satışını yapabilmek istiyorum" dedi.

"Lavanta bahçemi turizme kazandırmak istiyorum"

İnallı köyünde lavanta bahçesini kuralı 3 yıl olduğunu ifade eden Ayşe Köse lavanta bahçesini turizme kazandırmak istediğini ve bunun için de çalışmalara başladığını söyledi. Köse, "Burayı kuralı 3 yıl oldu. Bu yıldan itibaren turizme kazandırmak için tanıtım çalışmalarına başladım. İnşallah önümüzdeki yıllarda hedefime ulaşırım. Buraya beklemediğim kadarıyla ilgi oldu. İnşallah bu ilgi önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Başta Nevşehir olmak üzere, Aksaray ve Kayseri'den misafirlerimiz bulunuyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nevşehir Türkiye İnallı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title