Haberler

Havai Fişek Patlatana Ceza Verilecek

Güncelleme:

Batman Valiliği, kentte havai fişek ve diğer patlayıcı maddelerin kullanımına yasak getirdi.

Havai fişek ve patlayıcı maddeler yasaklandı

Proteknik maddeler kapsamına giren şenlik ve işaret fişeklerin, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin alımı, satımı ve kullanımı ile ilgili işlemlere Batman Valiliği tarafından kısıtlama getirildi.

Artan şikayetler üzerine Batman Valiliği, kentte havai fişek ve diğer patlayıcı maddelerin kullanımını kısıtladı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Ülkemizde resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda, şenlik ve işaret fişekleri ile oyun ve eğlence aracı olan proteknik maddelerin kullanımında önemli miktarlarda artış olduğu görülmektedir. Bu maddelerin satışı ve kullanımı sırasında izinsiz ve usulüne aykırı yaklaşımlar çocuklarda yaralanma ve hatta ölümlere yol açmaktadır. Yine bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımı sonucu, halkımızda korku, heyecan ve panik yaşamakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

Proteknik Maddeler; Şenlik ve İşaret Fişekleri ile Oyun ve Eğlence Aracı olan patlayıcı maddeler olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır.

Şenlik ve İşaret Fişekleri: Maytap, aydınlatma işaret fişekleri, havai fişekler, roketler, sinyal gök yıldızı ve kestaneli bombalar, renkli ve renksiz duman ve siz bombaları ile her türlü proteknik bombaları, altın veya gümüş yağmuru ve şenlik malzemelerini ifade eder. Bu maddeleri (18) yaşından küçüklere satılması yasak olup, mülki amirlikten alınacak izin ile kullanılabilir.

Oyun ve Eğlence Aracı Olan Patlayıcı Maddeler ise: İçinde taneli kara barutu bulanan kurbağa ve böcek şeklindeki eğlence malzemesinin, adi fırfır ve çiçek yağmuru saçan maytapları, şenlik mumları gibi klorat ve fosfor karışımı ile üretilen patlayıcı oyuncak malzemelerini, şerit halindeki kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsüllerini ifade eder. Bu maddelerin satılması da kısıtlanmıştır" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title