Haberler

Hatay'ı bunlar mı yaktı? 30 saniyelik video sosyal medyada elden ele dolaşıyor

Güncelleme:

Hatay'da iki gündür söndürülemeyen yangınlarla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir görüntü büyük tartışma yarattı. Görüntülerde terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen kişilerin ormanlık alanı ateşe verdiği görülüyor.

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yerleşim alanlarına sıçradı. Terör örgütü üyelerinin çıkardığı öne sürülen yangınlarla ilgili sosyal medyada dolaşan bir video kısa sürede en çok paylaşılanlar arasına girdi. Görüntülerde terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen kişilerin ormanlık alanı ateşe verdikten sonra zafer işareti yaparak bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

VALİLİK: GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR VAR

Hatay Valiliği, kentte 2 gündür süren ve bir türlü söndürülemeyen yangınla ilgili sabotaj ihtimaline karşı bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"09 Ekim 2020 Cuma günü Belen ilçemizde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangın henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (35)

NE olacaktı?:

Alın alın Suriyede terörist kalmasın. Hepsini doldurun memlekete. Bunların şimdiye kadar olmaması şaşırtıcıydı zaten. Bakalım daha neler göreceğiz. . . . . . .

69
65
yanıtYanıtla
ahmet:

suriyeli kadar kafana taş düşsün. pkk lı olmak için suriyeli olmaya gerekmi var. yahu bu kadar düşmanlık neden. göz göre göre pkk ve nusayriler ormanı yakıyor senin derdine bak.

yanıt0
yanıt1
Dadaş:

Ermenilerin en iyi yaptığı şey orman yakmaktadır bknz yakın tarihimize.Anadoluda aynı şeyi yapmışlardır

59
13
yanıtYanıtla
yolo:

o iş öyle değil be dadaş

yanıt1
yanıt0
Doğrucu vatandaş:

İdam, idam, idam!!!

44
7
yanıtYanıtla
Silifkeli3:

Bunlar yakmak yıkmaktan anlıyorlar Allah im bu şeytandan korusun

48
2
yanıtYanıtla
Mekanci:

Idam ciksin artik hukumet neyi bekliyosunuz bunlara bizim vergimizle bakmayin yeter artik haram ederim benim vergimle bunlara icerde bakmayin

43
6
yanıtYanıtla
Burak:

Sinirlar acik bunlar elini kolunu sallaya sallaya suriyelilerin arasinda gexiniyor kim terorist suriyeli belli degil.adamlarin rahatca gezinmesi ilginc.defineciler arazi cikinca jandarma aninda geliyor bunlar nasil boyle rahat.

44
5
yanıtYanıtla
İDAM ŞART:

Bunları besleyecekmiyiz birde teröriste idam

34
3
yanıtYanıtla
Serhat:

Orman yakmak hin bir örgütün hesabina gelmez. Tam tersi üyelerin saklanmasi icin ormana ihtiyaclari var. Bence bunu bunu arazi icin yaptilar. Yarin kim otelleri dikerse o yapmustir

16
20
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title