Haberler

Hatay'da Adli Yıl Açılışı

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, "Tek dileğimiz, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkelerinin harfiyen işletilerek bu vahim ve menfur darbe süreciyle ilgili hukuksal sürecin tamamlanmasıdır.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, "Tek dileğimiz, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkelerinin harfiyen işletilerek bu vahim ve menfur darbe süreciyle ilgili hukuksal sürecin tamamlanmasıdır." dedi.

Dönmez, bir otelde düzenlenen adli yıl açılış kokteylinde, 15 Temmuz gecesi, ülkenin bir daha asla yaşamak istemeyeceği bir darbe girişimine tanıklık ettiklerini söyledi.

Darbelerin, ülkenin siyasi tarihine verdiği zararın farkında olduklarını belirten Dönmez, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar darbeler, ülkemizden, zenginliklerimizden çok şey alıp götürdü. Darbe girişimlerinde hedef tüm ülke demokrasisi ve hukukudur. Bunun bilinciyle milletimiz el birliğiyle darbeye karşı koymuştur. Sorunların çözümü hiçbir zaman darbe olamaz. Sandıkla gelen sandıkla gider. 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Bu trajik olayı gerçekleştiren suç örgütünün, devletimizin içine Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerinin zayıflatılması ve liyakat sisteminden sapılması sonucunda yerleşebildiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çiziyoruz."

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 3 bin 390 hakim ve savcının görevinden ihraç edildiğini anımsatan Dönmez, 2 bin 146 hakim ve savcının da tutuklandığına dikkati çekti.

İlerleyen günlerde yargı camiasına çok iş düşeceğini kaydeden Dönmez, şunları paylaştı:

"Hem darbe sürecine dahil olanların hem FETÖ mensuplarının açığa çıkartılarak yargılanmaları hem de bu işin sağlıklı olarak, sulandırılmadan sonuçlandırılması için yapılan iş ve işlemlerde hukuk kurallarının çiğnenmemesi, bu durumun bir cadı avına dönüştürülmemesi, kurunun yanında yaşın yanmamasına azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Tek dileğimiz, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkelerinin harfiyen işletilerek bu vahim ve menfur darbe süreciyle ilgili hukuksal sürecin tamamlanmasıdır."

Dönmez, 15 Temmuz darbe girişimiyle atlatılan badirenin ülkede yeni bir anlayışa dönüşerek birlik ve beraberliğin kapılarını aralamasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Hatay Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral ise devletin 3 erkinden biri olan yargının, haksızlığa uğrayanların ve mağdur olanların ilk sığınacağı liman olduğunu söyledi.

Değişen ve gelişen toplum yapısının her zaman yargıya ve adalete ihtiyaç duyduğunu belirten Oral, "Adalet mülkün temelidir. Burada kastedilen devletin temelidir. Adalet güçlüyse devlet de güçlüdür. Tarihte de adaletle hükmeden toplumlar, daha uzun yaşamıştır. Bu toplumlardaki insanlar daha müreffeh bir hayat sürmüştür. O nedenle adaletin güçlü olması devletin de güçlü olmasını sağlar, bu da adalet dağıtan hakim, savcıların ve avukatların güçlü olmasıyla mümkündür." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title