Haberler

Hastanelerde Tıbbi Atık Denetimi

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Ayyıldız, uzman personeliyle birlikte Gaziosmanpaşa'daki bazı hastanelerde tıbbi atık denetimi yaptı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Ayyıldız, uzman personeliyle birlikte Gaziosmanpaşa'daki bazı hastanelerde tıbbi atık denetimi yaptı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, uzman personeli ile Gaziosmanpaşa'da bulunan bazı hastanelerde tıbbi atık uygulaması yaptı. Ekibiyle hastanelere giren Ayyıldız, tıbbi atıkların depolama alanlarını, saklama taşıma koşullarını inceledi. Hastanelerdeki evsel ve bitkisel yağların depolanması ve saklanmasıyla ilgili olarak hastane personelinden bilgi alan Ayyıldız, tıbbi atıkların lisanslandırılmış kuruluşlarca taşınıp taşınmadığını kontrol etti. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Ayyıldız şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki nüfus artışına bağlı olarak hastanelerimizdeki hastane atıklarının fazlalaşmış olduğu tespit edilmiştir. Tıbbi atıkların ayrı bir şekilde toplanması gerekmektedir. Bu tıbbi atıkların toplanması ayrıştırılması ve bertaraf edilmesi takip edilmektedir. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzce, Bakanlığımızca lisanslandırılmış bertaraf kuruluşları tarafından taşınması gerekmektedir. Hastanelerimizde tıbbi atıkların yanı sıra evsel atıklar, bitkisel yağlar ve diğer atıklarla ilgili ayrıştırılmaların da yapılması lazım. Ayrıca onkoloji bölümünde bazı atıklar var ki radyoaktif atıklar. Bunların mevzuata uygun bir şekilde toplanması, depolanması ve ayrıştırılması gerekmektedir. Burada elde edilmiş atıkların lisanslandırılmış kuruluşlar tarafından bertaraf edilmesi lazım. Bu atıkların aynı zamanda hasta içerisindeki belli yerlerde depolanmaması gerekmektedir. Bunun ayrı bir depolama yeri olması lazım. Bizler bunları takip ediyoruz. Bu atıkların vatandaşlarımızın sağlığına zarar vermemesi için takip etmekteyiz. Bu atıkların lisanslandırılmış kurumlara verilmediği, ara katlarda depolandığı, çevre mühendisinin olmadığını tespit ettiğimizde 20. maddeye göre cezai işlem uygulanmaktadır. Bu cezai işlemler de 6 bin TL ile 5 milyon TL arasında değişmektedir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ayyıldız Gaziosmanpaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title