Haberler

Hastalıklı Tavuklar Piyasaya Sürüldü

Güncelleme:

200 bin hastalıklı tavuğun kesilip piyasaya sürüldüğü iddia edildi.

Geyve'nin Akıncılar Köyü'nde yaşayan Murat Korkmaz (29) ve muhtarlık yapan babası Cevat Korkmaz, gazetecilere bir tavuk firmasıyla icralık oldukları davayla ilgili iddialarda bulundu. Babasıyla birlikte tavuk yetiştiriciliği yapan Murat Korkmaz, geçen yıl Kasım ayında çiftliklerindeki tavuklarda ihbarı zorunlu 'yalancı veba' hastalığının görüldüğünü ileri sürerek şunları söyledi

Hayvanlarda hastalık görülünce firmayı aradık. Veteriner gelip inceledi. Hayvanlarda yalancı veba hastalığı tespit etti. Hastalık görüldüğünde benim hayvanlar 21 günlüktü ve gramajı düşüktü. Bu yüzden alıp kesemediler. Beklediler, bekleyince de hayvanlar öldü. Bir sey kalmadı, Nolmalde 40 günlükken kesilmesi gereken hayvanları diğer yerlerde 30 günlükken, 32 günlükken kesildi. Firmanın kaç günlükten kestiği bellidir Bunun tüm resmi kayıtları vardır. Firma, toplam 150- 200 bin hastalıklı tavuğu kesip piyasaya sürdü.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TOPLAM 7 BİN TAVUK ÖLDÜ

Bu arada Geyve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise, 2012 yılında Akıncılar Köyü'nde Murat Korkmaz'a ait tavuk çiftliğinde yalancı veba olarak bilinen ihbarı zorunlu hastalıktan 7 bin hayvanın öldüğünü, hastalık görülen bin 723 tavuğun ise karbondioksit gazı ile itlaf edildiğini söyledi. Yetkililer Murat Korkmaz'ın çiftliğinin dışında diğer bölgede bulunan başka çiftliklerde hastalığa rastlanılmadığını da belirttiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Korkmaz Akıncılar Geyve Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title