Haberler

Hassalılar Sınır Kapısı İstiyor

Hatay Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, ekonominin canlanması için ilçeye sınır kapısı yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediklerini söyledi.

Hatay Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, ekonominin canlanması için ilçeye sınır kapısı yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediklerini söyledi.

Hatay'ın Suriye sınırındaki Hassa ilçesinde yaşayan çok sayıda vatandaş, sınır kapısı istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel de Gaziantep'in İslahiye ilçesinde tren yolu gümrüğü bulunduğuna dikkat çekerek, "Hassa ilçesine de bir tane kara yolu gümrüğü açılması hem burada ekonomiyi canlandıracak hem de halkımızın bu yöndeki beklentisine cevap verecek" şeklinde konuştu.

Yarın Hatay'da olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hassa'da sınır kapısı açılması konusunda yardım istediklerini belirten Demirel, bu konuda bir müjde beklediklerini söyledi. Demirel, "Leçelik dediğimiz bölgede 13 bin 770 dönüm alan organize sanayi bölgesi olarak tescil edildi. Şu anda imar çalışmaları devam ediyor, yakında faaliyetler başlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2018 Yatırım Programı'na Hassa Tüneli projesini de dahil etti" dedi.

Amanos Dağları'nı delerek Hassa'dan İskenderun'a bir tünel açılacağını ve bölgeye lojistik merkez kurularak sanayi devlerinin iş yerlerine ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Demirel, "Hassa halkı buraya bir sınır kapısının açılmasını istiyor, beklentimiz bu yönde çok yüksek" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdurrahman Demirel Hassa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title