Haberler

Hani Kadın Merkezi Coşkuyla Açıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kadınların ikinci adresi olacak Hani Kadın Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi her ilçeye bir kadın merkezi açma sözü kapsamında inşa edilen Hani Kadın Merkezi tamamlanarak, hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Hani Belediyesi Eş Başkanı Nevin Oktay, Abdurrahman Zorlu, HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nesrin Hilal Şanlı'nın katıldığı açılışa Hanili kadınlar büyük ilgi gösterdi.


Şarkılar ve halaylarla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, Kadın Merkezi'nin Hani'de yaşayan tüm kadınların evi olduğunu belirterek, "Buraya kendi evinize gider gibi büyük bir rahatlıkla gelmelisiniz. Burası sizin ikinci adresiniz. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda, herhangi bir sorununuz olduğunda buraya geleceksiniz hep birlikte el ele verip sorunlarımızı çözeceğiz." dedi. Merkezde kadınların istekleri doğrultusunda çalışmalar yürütüleceğini ifade eden Kışanak, bu merkezde kadınlara danışmanlık hizmetlerinin verileceğini, kadınların yaşadıkları zorlukların, sıkıntıların tartışılarak çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

'Kendi toplumsal gerçeğimize dönmek istiyoruz'

Kadınlara bugüne kadar fazla imkân sunulmadığını dile getiren Kışanak, ancak toplumda bir dönüşüm yaşandığını, kadınların toplum içerisinde layık olduğu yere taşınması için kadın ile erkeğin hep beraber mücadele ettiğini söyledi. Kışanak, şunları söyledi: "Bu coğrafyada kadınlar değerlidir, hayata kendi rengini verir, çalışmalara katılır, evinde de köyünde de mahallesinde de son derece saygın ve önemli bir yeri vardır. İşte biz yeniden bu kendi toplumsal gerçeğimize dönmek istiyoruz. Bizler bu merkezlerde belediyeler olarak kadınlarla birlikte tüm kadın yoldaşlarımız ne istiyorlarsa, nasıl yaşamak istiyorlarsa onların istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz."

'Çocuklarımızı beraber büyüteceğiz'

Çocuk bakımı ile ilgili tüm sorumluluğun kadına bırakıldığını, toplumun kadınlara bu konuda yardımcı olmadığını, bu konuda kadının yükünü hafifleten çalışmaların yapılmadığını kaydeden Kışanak, "Bugün burada kadın merkezimizi açtık, inşallah hep birlikte el ele vereceğiz, anadilimizde Zazaki ve Kurmanci eğitim veren kreşlerimizi de beraber açacağız. Kadınlarla birlikte çocuklarımızın yetiştirilmesi sorumluluğunu aşacağız. Hem anadilimizi unutmamak için çocuklara kendi dilimizi kendi kültürümüzü öğretmek için hem de kadınların sosyal hayata daha kolay katılabilmesi için bizler belediyeler olarak kadınlarla birlikte çocukların sorunlarının birlikte paylaşacağız." şeklinde konuştu.

'Hiçbir ilçede içme suyu sıkıntı kalmayacak'

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Kışanak, geçen yıl Hani'de büyük ölçekte yol çalışması yapıldığını, bu sene belediyenin ve halkın talepleri doğrultusunda köylerin grup yollarını yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Kışanak, Hani'de bu yıl 12 km stabilize yol, 24 km de sathi kaplama yol yapacaklarını açıkladı. Hani'de içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, 2 kilometrelik bir kanalizasyon bağlantısının kaldığını, onun da bu sene tamamlanacağını dile getiren Kışanak, "Kendi imkânlarımızla, DİSKİ'nin imkânlarıyla bunu hayata geçireceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hiç bir yerleşim yerinde içme suyu sıkıntısı kalmayacak. Hani ilçemizinde arıtma tesisi ile ilgili çalışmalar tamamlandı, projelerimiz kabul edildi. Yakında yapım çalışması başlayacak. İlçedeki halkımızın şehre kolay gidip gelebilmeleri için otobüs seferleri de başladı. Bundan sonra daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz." dedi.


'Ortada masa yoksa barış da yoktur'


Seçim süreci hakkında da konuşan Kışanak, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzde bir seçim var. Bu seçim halkımızın kendi geleceğine dair tutumunu ortaya koyacağı bir seçim olacak. Kimse bizim sorunlarımızı çözmüyor. Biz kendi sorunlarımızı kendiminiz çözmeliyiz. O nedenle kendi yönetimlerimizi güçlendiren, halkımızın iradesini ortaya çıkaran tutumu sergilemeliyiz. Biz bu seçimlerde halkımızdan şunu istiyoruz: Oyunuzu kendinize verin. Bizim vergilerimizle, alınterimizle saraylar kurup, saltanat sürmelerine izin vermeyeceğiz. Vergilerimizin tamamı halkımıza hizmet olarak dönsün istiyoruz. Barış süreci bizim için her şeyden daha önemlidir. Seçimlerden de milletvekilleri sayısından da önemlidir, ekonomik sorunlardan da önemlidir. Biz bu topraklarda bir tek damla kan aksın istemiyoruz. Biz kadınlara barışı armağan etmek istiyoruz. Sahte barış söylemleriyle bir yere varılamaz. Davutoğlu barış sürecini destekliyorum diyor, Erdoğan barış süreci filan yok, masa yok diyor. Ortada masa yoksa barış da yoktur. Sen nasıl halkın emek verip kurduğu masayı devirebilirsin. Halkımız gücünü ortaya koyacak barış masasının daimi olması için tutumunu net bir biçimde ortaya koyacaktır. Halkımız oylarını barış için, çözüm için kullanacaktır. İmralı'da barış için çabalayan Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için kullanacaktır."

Kaynak: Temsilci / Yerel

nesrin hilal şanlı abdurrahman zorlu diyarbakır Kadın Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title