Haberler

14 yaşındaki Halilcan sokak köpeklerinden kaçarken kazada öldü

Güncelleme:

İzmir'de, 14 yaşındaki bir çocuk bisikletiyle gezerken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak istedi. Bu esnada hızlanan çocuk park halindeki kamyonete çarparak kanlar içinde yere yığıldı. Hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayan çocuğun acılı ailesi şimdi, sokak köpeklerinin toplanmasını istiyor.

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan Farika ve İsmail Gürgen çiftinin iki çocuğundan biri olan Halilcan Gürgen, 20 Eylül Pazar günü bisikletiyle gezerken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak istediği sırada park halindeki kamyonete çarparak yaşamını yitirdi.

"AĞZI BURNU KAN İÇİNDE KALMIŞTI"

Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Farika Gürgen, "Halilcan, olayın yaşandığı gün, 'Anne, dışarı çıkıp bisiklet sürmek istiyorum' dedi. Evin yakınında 3 köpek bacağına yapışmış. Bana arkadaşı anlattı. Tek eliyle bisikleti sürerken okulun önünde başka bir köpek de önüne çıkmış. Korkup, park halindeki kamyonete çarpmış. Çevredekiler, ambulans çağırmış. Bergama Devlet Hastanesi'ne götürmüşler. Oğlumu, sedyede yatarken hastanede gördüm. Film çektiler, MR çekildi. Başı şişmişti. Ağzından burnundan kan geliyordu" dedi.

"BAŞKA ÇOCUKLAR GİTMESİN"

Oturdukları mahallede çok sayıda sokak köpeği olduğunu söyleyen Gürgen, sayıları her geçen gün artan köpeklerin vatandaşları rahatsız ettiğini ifade etti. Oğlu Halilcan'ın da sokak hayvanlarından şikayet ettiğini anlatan anne Farika Gürgen şöyle devam etti: "Burada sokak köpekleri çok oluyor. Her gün 7- 8 köpek görüyorum. Hatta oğlum 'Anne, bıktım artık bu köpeklerden. Belediyeye söyleyelim bunları toplasın' diyordu. Hatta köpeğin birinin kendisine musallat olduğunu ve ondan kurtulmak istediğini anlatıyordu. Bazen ben de pazar dönüşü sinsice peşime takılmasından rahatsız oluyordum. Belediye küpesini takıp, salıyor sokağa. Herkes şikayet ediyordu. Olan benim evladıma oldu. Başka çocuklar gitmesin. Bütün arkadaşları, gelip, benimle ağladı. Başka evlatlara bir şey olmasın."

"HAYVANLARA KARŞI DEĞİLİZ"

Halilcan Gürgen'in dayısı Yasin Zengin (53) ise hayvanları sevdiklerini ancak denetim istediklerini söyledi. Zengin, "Hepimiz hayvanseveriz. Kimse hayvanlara karşı değil. Yetkiliyle konuştum. Sokak köpeklerini toplasalar bile en fazla 15 gün tutabildiklerini söyledi. Ama bizim çocuğumuz köpek nedeniyle öldü. 20 gündür aynı köpek peşindeydi. En azından onu alabilirlerdi. Halilcan hızla inerken pedal da çevirmiş korkusundan" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bergama Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (13)

CORÇ:

Köpekten kaçılır mı hiç!!!. Dikkatsizliğin bedeli. . .

2
16
yanıtYanıtla
ADA:

Umarım aynısı senin başına gelirde dikkat edersin o zaman

yanıt5
yanıt2
CORÇ:

biz sokaklarda köpekleri kışkırtıp kendimizi zorla kovalatır eğlenirdik. bize havlayarak gelen köpekten korktuğumuz için kaçmadık hiç. hadi korktun diyelim yere çömelirsen birşey yapmıyorlar zaten

yanıt2
yanıt7
hasan:

Rabbim sen ve senin gibi zihniyettekilere şifa versin. ne yapacaktı yavrucak kaçmayıp. saldıran köpeğe.

yanıt5
yanıt2
mehmet:

eksik uzuv beyin olunca demekki böyle yorumlar geliyor.

yanıt7
yanıt3
Fhhh:

Bir kere köpek sevmeyenlerde var unutma

yanıt1
yanıt1
demirbey:

keslan çocuk o çocuk korkmuştur öyle bedel medel laf salatası yapma

yanıt0
yanıt0
de:

Bu memleket çok çekiyor her türlü hayvandan.

10
1
yanıtYanıtla
ADA:

İnsan canının hayvan canı kadar kıymeti yok Allah sabırlar versin ailesine

8
1
yanıtYanıtla
Hayvan Sevgisi:

Bu kaçıncı çocuk ölümü. . . İzmit, Manisa, şimdi de İzmir (benim hatırladıklarım) hepsi de köpekten kaçarken gerçekleşti. Şimdi çıkar bir hayvan sever (!) ''E onlarda kaçmasaydı'' gibi ipsiz sapsız bir laf eder. İnşallah başınıza gelir. . .

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title