Haberler

Hakkarili Öğrenciler İspanya'ya Hareket Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Merkezi ulusal ajansta kabul edilen 14 günlük proje kapsamında Hakkarili 12 öğrenci, 1 eğitmen himayesinde İspanya'ya hareket etti.

TOBB İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Karataş, uluslararası standartlarda et işleme yöntemleri inceleme projesi kapsamında 12 öğrenci ile birlikte İspanyaya hareket ettiklerini belirtti. Karataş, "5. ulusal ajans projesi olan bu projeyle merkezin proje tecrübelerine bir yenisi eklenecek. Uygulayacağımız proje temel gıda bilgileri, çağdaş eğitim yöntemleriyle aktararak, ulusal ve her yönüyle donanımlı et ve ürünleri teknolojisi eleman yetiştirme amacımıza hizmet edecektir. Projeyle iki haftalık staj imkanı bulacak olan öğrencilerimiz proje sonunda sertifikaya da sahip olacaklardır. Mesleğin inceliklerini öğrenmelerine ve farklı yöntemleri tanımalarına katkı sağlayacak proje aynı zaman da farklı kültürleri tanımaları açısından da farklı olacaktır" dedi.

İlk defa yurt dışına çıkmanın heyecanını yaşayan çıraklık eğitim kursu öğrencisi Ömer Kurt, et ve et ürünleri bölümü olarak yurt dışına bir proje kapsamında seyahat etmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Kurt, "Bu proje sayesinde Hakkarililer olarak farklı bir duygu içerisindeyiz. İlk defa yurt dışına çıkacağız. İspanyaya gidiyoruz. Bizim için çok farklı bir durum olacak" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Karataş Ömer Kurt Türkiye İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title