Haberler

Hakkari'de Fetö/pdy Operasyonu: 13 Gözaltı

Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari'de FETÖ/PDY'ye soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Gülen cemaatine ait Aziz Tan erkek öğrenci yurdu, Özel Hatice Avcı Koleji ve çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü Erdal Yılmaz'ın da bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda okul müdürü ve muhasebe odasında bulunan bilgisayarların hard diskleri ve birçok evrağa el konuldu. Gözaltına alınanlar emniyete götürülürken, Özel Hatice Avcı Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Sabri Ekinci operasyona tepki gösterdi. Ekinci şöyle dedi:

"Okulumuza bir polis baskını gerçekleştirilmiştir. Bu baskınların neden yapıldığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğitimden başka hiç bir amacı olmayan bu eğitim kurumuna yapılan baskının hukuksuz ve haksız olduğuna inanıyoruz. Gözaltına alınan öğretmenlerimiz var. Okulumuzun içerisi ve dışı her tarafı arandı. Bilgisayarlara el konuldu. Yani bu aramanın neden yapıldığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Haksız ve hukuksuz bir eylem karşısında kime başvuracağız, kime yalvaracağız gerçekten bilemiyoruz. Allahtan başka sığınacağımız şu anda kimse yok."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Yılmaz Aziz Tan Hakkari Ekinci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title