Haberler

Hakkari'de Cuma Namazında Camilerde Yer Kalmadı

Hakkari'de Bugünkü Cuma Namazında Ulu Camii'nde Yer Bulamayan Vatandaşlar, Bahçeye Serdikleri Karton Parçaları, Seccade ve Halılar Üzerinde Namaz Kılarak İbadetlerini Yerine Getirdiler.

Hakkari'de bugünkü Cuma namazında Ulu Camii'nde yer bulamayan vatandaşlar, bahçeye serdikleri karton parçaları, seccade ve halılar üzerinde namaz kılarak ibadetlerini yerine getirdiler.

Cuma namazında yüzlerce kişinin akın ettiği camilerde yer bulamayan birçok vatandaş, dışarıda namazlarını kılmak zorunda kaldılar. Yörenin en büyük camisi olan Ulu Camii'nin yetersiz kalması sonucu karton parçaları, seccade ve küçük halıları sererek bahçede namaz kılan vatandaşlardan Mahmut Çiftçi ile Mehmet Yür, ibadetlerini ancak böyle yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar kendileriyle birlikte birçok insanın dışarıda namaz kıldığı yörede, yetkililerin cami sayılarını artırarak, bu duruma bir çözüm getirmesi gerektiğini vurguladılar.

Hakkari İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü ise, ildeki camilerin sayılarının arttırılmasına yönelik herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Öztürkçü, Cuma namazlarında sadece Hakkari'de değil, İstanbul gibi büyük illerdeki camilerde bile yer sıkıntısının yaşandığını söyledi.

(FT-MET-Y)

29.06.2007 16:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title