Haberler

Haberleşme Tatbikatı Yarın Yapılacak

Türk Telekom'un ev sahipliğinde "Haberleşme Hizmetleri Sistemleri Grup Başkanlığı Tatbikatı" yarın Bakırköy'de gerçekleştirilecek

Türk Telekom'un ev sahipliği yapacağı "Haberleşme Hizmetleri-Sistemleri Grup Başkanlığı Tatbikatı" yarın Bakırköy'de yapılacak.

Muhtemel İstanbul depremine her seviyede hazır olunması maksadıyla hazırlanan, İstanbul Deprem Master Planı'nın Model C senaryosuna  göre, İstanbul Valiliği tarafından önlem ve müdahale çalışmalarına hız verilmesi kapsamında, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Haberleşme Hizmetleri-Sistemleri Grup Başkanlığı Tatbikatı'na, Türkiye'de hizmet veren sabit operatör olan Türk Telekom'un yanısıra, Avea, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Turkcell, Vodafone ve Aselsan A.Ş. mobil hizmet araçlarıyla katılacak.

Türk Telekom Telsizler Tesislerinde hazırlığı yapılan tatbikatın hazırlık semineri bugün Tesis Destek Müdürü Erhan Özcan tarafından gerçekleştirildi. Özcan tatbikattaki amaçlarının, kabiliyetlerini ortaya koymak olduğunu vurgulayarak kriz veya afet anlarında zarar gören haberleşme sistemlerini tekrar normal düzeye getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Tatbikatın sunumuna, Türk Telekom İstanbul 1. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beytur, Avea'dan Sibel Erencek, Vodafone'dan Mustafa Komut, Turkcell ve Superonline'dan Çiğden Cantürk katıldı.

Yarın yapılacak tatbikatta; İstanbul'da, saat 03.30'da, merkez üssü Büyükada açıkları olduğu tahmin edilen 7.8 şiddetinde deprem olduğu, İstanbul ve çevresinde büyük hasar meydana geldiği bilgisi alındığı varsayılarak, simülasyon sahası oluşturulacak. Bunun üzerinde deprem meydana gelmesi, büyük ekranda video sunumu ile koordineli olarak başlatılacak. Santral, fiber kablolar, saha dolapları, ankesör kabinleri ile GSM baz istasyonlarının zarar gördüğü varsayılarak, ekiplerin koordineli ve organize halde müdahaleleri başlayacak. Deprem sonrası tüm iletişim hatlarının zarar gördüğü varsayımıyla, kriz merkezi ile üyeler ve ekipler arasındaki haberleşmeler Türk Telekom tarafından verilecek telsiz, uydu telefonu ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) temsilcileri ile sağlanıp, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne de (AFAD) temsili raporlama yapılacak. Müdahalenin ardından haberleşme ekipleri olan; Türk Telekom, Turkcell, Avea, Vodafone ekiplerinin müdahalelerinin ardından İletişimin sağlandığını canlandıran görüşme ve haberleşme (sabit telefon görüşmesi, cep telefonu görüşmesi, internet bağlantısı vb.) gerçekleştirilecek ve tatbikat sonlandırılacak.

Yarınki tatbikatla ilgili AA'ya bilgi veren Türk Telekom İstanbul 1. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beytur, Türk Telekom Telsizler Bölgesinin hem havaalanına yakın olması hem de gemi haberleşmesinde kullanılan telsizlerin burada bulunmasının tatbikat için önemli olduğunu belirtti.

Beytur; Türk Telekom'un kendi imkanlarıyla özel olarak tasarladığı ve Türkiye'de 6 noktada birer adet bulunan Acil İletişim Aracı'ndan birinin ilk defa bu tatbikatta kullanılacağı bilgisini verdi.

Yarınki tatbikatta, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı  Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da bir konuşma yapacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Telekom Bakırköy Türkiye Avea Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title