Haberler

Yeni Cibuti Büyükelçisi Cenk Uraz kimdir? Cenk Uraz hayatı ve biyografisi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar Resmî Gazete'de yayımlandı. 16 Şubat 2024 Resmi Gazete Atama Kararları ile Yeni Cibuti Büyükelçisi ataması kararı yayınlandı. Karar sonrası Cenk Uraz kimdir, merak edildi. İşte, Cenk Uraz hayatı ve biyografisi.

Yeni Cibuti Büyükelçisi Cenk Uraz oldu. 16 Şubat 2024 Resmi Gazete Atama Kararları ile açıklanan atama kararı sonrası Yeni Cibuti Büyükelçisi Cenk Uraz kimdir, Cenk Uraz hayatı ve biyografisi merak edildi. İşte, detaylar…

YENİ CİBUTİ BÜYÜKELÇİSİ CENK URAZ KİMDİR?

1974, Ankara doğumlu Büyükelçi Cenk Uraz Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1996 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl T.C. Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başlamıştır.

Diplomatik kariyeri süresince Merkez'de Denizcilik-Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı, NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı, Batı Afrika Genel Müdür Yardımcılığı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Müdür Yardımcılığı, yurtdışı teşkilatında Tahran, Stokholm ve Moskova Büyükelçilikleri ile NATO Daimi Temsilciliği'nde çeşitli düzeylerde görev yapmış, ayrıca, 2009-2013 yılları arasında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği'nde Genel Sekreter Siyasi Danışmanı olarak görevlendirilmiştir.

9.12.2022 tarih ve 2022/641 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile T.C. Cibuti Büyükelçiliğine atanmıştır.

Aslı Uraz ile evli ve Dilara ve Alara adında iki kız çocuğu babası olan Büyükelçi Cenk Uraz İngilizce bilmektedir.

Yeni Cibuti Büyükelçisi Cenk Uraz kimdir? Cenk Uraz hayatı ve biyografisi

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Cibuti Diplomasi Gündem Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title