Haberler

Erişime kapanan Twitter, 1 saat sonra yeniden normale döndü

Güncelleme:

Eski adıyla Twitter, yeni ismiyle X isimli sosyal medya platformunda erişim sorunu yaşandı. Dünya çapında kullanıcılar siteye girse de hiçbir profili ve ana sayfadaki gönderileri göremedi. Site yaklaşık 1 saatlik sorunun ardından normale döndü.

Tesla ve SpaceX Yöneticisi Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter yerine X ismiyle anılan sosyal medya platformuna dünya genelinde erişim sağlanamadı. Problem 1 saat içerisinde çözüldü.

1 SAAT SONRA NORMALE DÖNDÜ

ABD merkezli sosyal medya platformu X'e dünya genelinde yaklaşık 1 saat boyunca erişim sorunu yaşandı. Dünya genelinde sitelere erişim sorunlarını derleyen Downdetector'a göre, kullanıcılar TSİ 09.00 civarında X'e erişim sorunu yaşadığını bildirmeye başladı. Söz konusu erişim sorununun tüm dünyada yaşandığı aktarıldı. Site yaklaşık 1 saatlik sorunun ardından normale döndü.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada "Twitter'ın bazı servislerinde global kaynaklı kesintiler yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Süreç Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz tarafından takip ediliyor." ifadelerini kullandı.

PLATFORMUN İSMİNİ "X" YAPTI

SpaceX ve Tesla'nın da sahibi Musk, Twitter'ı ekim ayında satın almış ve o tarihten itibaren radikal değişikliklere gitmişti. Twitter'ın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik "kuş" logosunu "X" harfi ile değiştirmişti. Twitter hesabının açıklamasına "X.com" yazan Musk, "X.com" adresinin artık "twitter.com"a yönlendirdiğini açıklamıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Gündem

Sosyal Medya Twitter Dünya Gündem Haberler

500

Yorumlar (1)

Hayri Yener:

twitter çökmedi, bilinçli olarak bütün gönderileri erişime kapattılar, çünkü; siyonist uşağı avrupa birliği elon musk'u tehdit etmişti, "ya alternatif medyayı silersin ya da twitter erişimini kapatırız" demişlerdi alternatif medya dedikleri Filistin yanlısı görseller. Elon musk ne yapacak bekleyip göreceğiz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title