Haberler

Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı!

Güncelleme:

İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de, bazı kelimeler çok sık kullanılmasına rağmen anlamları bilinmektedir. Bu yazımızda, Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı! hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından faydalanarak hazırladığımız haberimizi sizlere aktaracağız. Peki, Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı!

Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı! İslam dininde en sık kullanılan ve anlamı en çok merak edilen kelimeler arasında yer almaktadır. İnsanlar Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı! sorularını araştırmaktadır. Peki, Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı!

SEBEB-İ NÜZUL NEDİR?

Sebeb-i nüzûl, iniş sebebi demektir. Kur'ân-ı Kerim'in bazı sure ve ayetlerinin, bir kısım olaylar sebebiyle inmesine bu isim verilmiştir. Her âyet için bir nüzul sebebi yoktur. Nüzul sebeplerini bilmenin yolu sahih hadislerdir. Bir olay bir çok âyetin inmesine sebep olabilir. Nüzul sebeplerinin bilinmesi, âyetlerin anlamının ve emredilen şeyin hikmetinin anlaşılmasını kolaylaştırmaktadır.

Bu konuda birçok eser yazılmıştır. Şu eserleri örnek olarak zikredebiliriz: Celâlüddîn es-Süyûtî (ö.911/1505)'nin, Lübâbü'n-Nükûl fî Esbâbi'n-Nüzûl'ü, Ebu'l-Ferac Abdurrahman ibn el-Cevzî (ö.597/1251)'nin, Esbâbü'n-Nüzûl'ü, Tahsin Emiroğlu'nun, Esbâbü'n-Nüzûl'ü.

Sebeb-i Nüzûl nedir? Kuran'da Sebeb-i Nüzûl ne demektir? Sebeb-i Nüzûl kelimesinin tanımı ve anlamı!

--

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title