Haberler

Kilo Vereyim Derken Sağlığınızdan Olmayın! Fitoterapist Dr. Hakan Özkul Uyardı: "Keten Tohumunu Asla Rastgele Kullanmayın"

Güncelleme:

Özellikle diyet yapanların tercih ettiği, yoğurttan smoothiye kadar diyet kürlerinde kullanılan bitkiler arasında ilk sıralarda yer alan keten tohumunun yanlış kullanılması durumunda ciddi sağlık sorunları yaratacağı uyarısı geldi.

Özellikle diyet yapanların tercih ettiği, yoğurttan smoothiye kadar diyet kürlerinde kullanılan bitkiler arasında ilk sıralarda yer alan keten tohumunun yanlış kullanılması durumunda ciddi sağlık sorunları yaratacağı uyarısı geldi.

Fitoterapist Doktor Hakan Özkul, dikkatle tüketilmesi gereken bitkilerin arasında keten tohumunun da bulunduğunu söyleyerek, "Bağışıklığı güçlendiren, kan şekerini dengeleyen keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Kötü kolesterolü düşürürken diyabet kontrolü sağlıyor ve antioksidan ihtiyacını karşılıyor.Ancak bazı hastalıklar var ki, keten tohumu tüketilmesi o hastalığı iki kat tehlikeli hale getirebiliyor. Özellikle östrojen pozitif meme kanseri hastalarında kullanılmasını tavsiye etmiyoruz" dedi.

Özkul, özetle şunları kaydetti:

"SİNDİRİMİ DE DÜZENLER ŞEKERİ DE"

Bu tohum doğru kullanıldığında gerçek anlamda tam bir şifa kaynağı. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Sindirim sistemini düzenlemeye, kan şekeri seviyelerini dengelemeye, kolesterol düzeylerini kontrol etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

"DİKKATLİ TÜKETİLMESİ GEREKİYOR"

Keten tohumu obezite sorunuyla ya da kilolarıyla başı dertte olanların ilk tercih ettiği bitkilerin başında geliyor ancak doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Yani aktara gidip,alıp size uyarıda bulunmadan kullanmanız size yarar değil ciddi zarar da verebilir.

"MEME KANSERİNDE TAVSİYE ETMİYORUZ"

Özellikle östrojen pozitif meme kanseri hastalarında kullanımını önermiyoruz. Keten tohumu ve soya fasulyesinde fitoestrojen yani estrojen benzeri maddeler sebebiyle estrojen pozitif olan meme kanseri hastalarında kullanılmaları sakıncalı olabilir. Bu yüzden bu gibi durumda kullanılmaları önerilmez. Ayrıca kan sulandırıcı kullanan hastaların kan sulandırıcı özelliği olan bitkileri kullanırlarken dikkatli olmaları ve bu konuda doktorlarını bilgilendirmeleri, onların tavsiyelerine uymaları çok önemli.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hakan Özkul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title