Haberler

Gaziantep'te Demiryolu İşçilerinden Özelleştirme Eylemi

Güncelleme:

Gaziantep'te demiryolu işçileri, demiryollarının özelleştirilme uygulamalarını protesto etti.

Gaziantep'te demiryolu işçileri, demiryollarının özelleştirilme uygulamalarını protesto için eylem yaptı.

Gaziantep Garı'nda öğle saatlerinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan 50 kişilik grup, demiryollarının özelleştirilme uygulamalarını protesto etti. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile bazı sendika temsilcilerinin de destek verdiği işçiler adına konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İshak Kocabıyık, demiryollarının özelleştirilmesinin kendilerini mağdur edeceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na siyasi yandaş olan kişilerin atandığını ileri süren Karabıyık şöyle konuştu:

"TCDD'nin tasfiyesini ve çalışanların kazanılmış haklarını yok etmeyi amaçlayan Demiryolu Kanunu'nun yasalaşması sonrası TCDD yöneticileri ile yaptığımız görüşme ve toplantılarda, personelin geleceğine dair kaygılarımızı belirtip, çalışanların isteği dışında herhangi bir işlem yapılıp, yapılmayacağı ile ilgili sorunlarımıza bu konuda çalışma yapılmadığı ve kimseye bir şey olmayacağı ifade edildi. Geçtiğimiz 12 yıl içinde ülkenin kar eden ne kadar iktisadi kuruluşu varsa, sermayeye peşkeş çekilmiş, temel kamusal hizmetler büyük oranda ticarileştirmiş, paralı ve niteliksiz hale getirilmiştir."

Özeleştirilmelerin demiryolu işçilerine sıkıntılı dönemler yaşatacağını kaydeden Kocabıyık, özelleştirilmelere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak, demiryolunda yürüyüş yaparak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İshak Kocabıyık Mehmet Gökdağ Gaziantep Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title