Haberler

Didim'de yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma planları yapan 75 göçmen yakalandı

Güncelleme:

Didim'de yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma planları yapan 75 göçmen yakalandı Aydının Didim ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma planları yapan 75 göçmen iki ayrı işletmede yakalanırken olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Didim'de yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma planları yapan 75 göçmen yakalandı

AYDIN - Aydının Didim ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma planları yapan 75 göçmen iki ayrı işletmede yakalanırken olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Didim Fevzipaşa Mahallesi'ndeki bir işletmede yapılan denetimde 26 Suriye,9 Irak,4 İran ve 12 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 51 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Yakalanan 51 göçmenin içerisinde bir engelli şahsın da olduğu görüldü.

Konuyla ilgili olarak Y.E.K adlı şüphelinin göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınırken savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere emniyete getirildi.

Diğer olayda ise Altınkum Mahallesi'ndeki bir işletmeye yönelik yapılan ihbarda ise işletmede yapılan denetimlerde aralarında bebeklerinde olduğu 24 Kongo uyruklu göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak göz altına alınan M.M ve G.D. adlı şüpheliler göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla göz altına alınırken savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere emniyete getirildi. Göçmenlerin Didim emniyetindeki işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Suriye Göçmen İran Irak 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title