Haberler

3. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali yarın başlayacak

Güncelleme:

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü öncülüğünde Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen "3. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali" 24 Ekim Pazar akşamı başlıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü öncülüğünde Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen "3. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali" 24 Ekim Pazar akşamı başlıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek festivalin açılışı "Akdeniz Esintileri" adlı konser ile başlayacak.

Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, solistler soprano Funda Uyanık ve tenor Cenk Bıyık'a eşlik edecek. Zengin bir repertuvarla seyirci karşısında olacak konserde sevilen yerli, yabancı şarkılar, tangolar ve türküler seslendirilecek.

Festival, 26 Ekim Salı akşamı Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve İncesaz Topluluğu'nun vereceği "İncesaz Konseri" ile devam edecek.

Festivalin son etkinliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Aytuğ Ülgen yönetiminde solist sopranolar Sevinç Demirağ, Saliha Aktaş, mezzosoprano Nihan Çetin Aydın, tenorlar Hakan Bölükbaşı ve Onur Polat ile bas Serkan Sevinç tarafından gala konseri verilecek.

Festival kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik de eğitim etkinliği ve kısa dinletiler düzenlenecek.

Bu çerçevede 25 Ekim Pazartesi ve 26 Ekim Salı Sevinç Demirağ, Saliha Aktaş, Nihan Çetin, Rufina Usmanova Aydın, Hakan Bölükbaşı ve Onur Polat tarafından seçilmiş olan okullarda kısa dinletiler yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title