Haberler

Güzelliği ile DEAŞ'ı Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

Güncelleme:

DEAŞ'a katılması ile Çeçenistan'daki babasının bakanlık koltuğunu kaybetmesine neden olan, Suriye'ye gittikten sonra da güzelliği ile DEAŞ'ı da karıştıran Seda Dudurkaeva isimli kadın İstanbul'da tutuklandı.

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirildi.TEM ekiplerinin, DEAŞ'a yönelik yaptığı çalışmada, çatışma bölgeleri ile ilgileri olduğu iddia edilen bazı isimlere ulaşıldı.

Eylem arayışı içerisinde oldukları iddia edilen şüpheliler için Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Umraniye'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.TEM Operasyon Timi ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde 4 Temmuz'da düzenlenen baskında U.B., B.S., A.D., L.T. ve S.K. gözaltına alındı.

Güzelliği ile IŞİD'i Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

EVRAKLARININ SAHTE OLDUĞU BELİRLENDİ

TEM ekiplerinin incelemelerinde pasaportunda S.K.olduğu belirtilen kadının evraklarının sahte olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde gözaltına alınan S. K.'nın gerçekte Ninova'da öldürülen DEAŞ komutanlarından Ebu Ömer El Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batiraşvili'nin karısı Seda Dudurkaeva olduğu tespit edildi. Tarkan Batiraşvili'den 2 çocuğu olduğu iddia edilen Seda D.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin işlemleri dün tamamlandı.

TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Güzelliği ile IŞİD'i Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

İNTERNET ÜZERİNDEN TANIŞMIŞLARDI

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un kurmaylarından ve eski bakanlarından Gürcü asıllı Asu Dudurkaev'in kızı olan ve üç yıl önce Suriye'ye giderek DEAŞ'a katılan Seda Dudurkaeva, Çeçenistan'da lüks içinde korunaklı bir hayat yaşarken 2013 yılında radikalleşmeye başlamış ve internet üzerinden tanıştığı kişiler vasıtasıyla Suriye'ye giderek DEAŞ saflarına katılmıştı.

SEDA İÇİN SAĞ KOLUNU ÖLDÜRMÜŞ!

DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani'nin sağ kolu Hamzat isimli bir şahısla evlenen Seda Dudurkaeva kocasının bir saldırı sonucu ölümünün ardından zorla DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani ile evlendirilmişti.

Şişhani'nin Seda ile evlenebilmek için sağ kolu Hamzat'ı öldürdüğü iddiaları da ortaya atılmıştı.

BABASI BAKANLIK KOLTUĞUNDAN OLMUŞTU

Seda'nın DEAŞ'a katıldığı ortaya çıkınca Çeçen lider Kadirov, babasını 'fanatik kızını kontrol edemediği için' kabineden atmıştı. Kadirov, Seda'nın geri dönmesini Çeçenistan için bir "onur meselesi" ilan etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çeçenistan İstanbul Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title