Haberler

Gürcistan Sınırında Dostluk ve Organik Elma Festivali

Güncelleme:

Türkgözü Köyü'nde bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde Türk ve Gürcü sanatçılar sahneye çıktı.

Türkgözü Köyü'nde bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde Türk ve Gürcü sanatçılar sahneye çıktı. Aşık Maksut, Mehmet Akbulut, Nesrin Güneş ve Gürcistan'dan Gocha Talaxadze, İrma Radmkadze ve Eka Bakradze'nin seslendirdiği şarkılar festivale renk kattı. Organik Elma Yarışması'nda 4 küçük kız 'Elma Güzeli' seçildi. Köyde üretilen çok sayıda elma türü de festivalde sergilendi.

Etkinlikte, Türkgözü Derneği Başkanı Adnan Gülaçar, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı ve iş adamı Şinasi Güneş, Bursa'da bulunan iş kadını Nurcan Özdemir, Bursa'nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş birer konuşma yaptı.

Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan ise "Posofluarın gittikleri bölgelerde önde ve lider olmaları, iş dünyasında saygın bir konuma sahip olmaları ve en önemlisi de vatansever olmaları dikkat çekicidir. Posof'ta kaymakamlık yapmak da benim için gurur vericidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivale katkı sunanlara birer plaket verildi. Gençler tarafından davul- zurna eşliğinde deve oyunu sergilendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akbulut Şinasi Güneş Gürcistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title