Haberler

Gürcistan Çeçen Kamplarında Kurban Bayramı

Cansuyu Derneği, Gürcistan'da bulunan Çeçen kamplarına kurban yardımında bulundu

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı vesilesiyle Gürcistan'da bulunan Çeçen mültecilere yardımda bulundu.

Pankisi'nde bulunan Çeçen mülteci kamplarına gelen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri, kestiği kurbanlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Sovyetler Birliği döneminden itibaren anavatanlarından sürülmek zorunda kalan milyonlarca Çeçen dünyanın dört bir yanına göç etmek zorunda kalırken, Gürcistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Pankisi Vadisi de Çeçen mültecilerin sığındığı yerlerden biri oldu.

Bölgede bulunan 11 Çeçen köyünde, yaklaşık 15 bin Çeçen yaşıyor. Cansuyu Gürcistan ekibi temsilcisi Veysel İpekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dokuz yıldır bölgeye geldiklerini ve Çeçen mültecilere yardımda bulunduklarını söyledi. Kafkaslardan Afrika ve Filipinler'e kadar birçok ülkeye kurban yardımında bulunduklarını ifade eden İpekçi, "Burada milletimizin bize verdiği kurban vekaletlerini kesme görevini yerine getirirken, aynı zamanda Türk ve Çeçen halkları arasındaki tarihi bağları da canlı tutuyoruz" dedi.

Bu tür yardımların Türk halkına ve devletine olan bağı artırdığına işaret eden İpekçi, yardımlarının gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı. Bölge halkı ise Türkiye'ye kurban bayramı vesilesiyle kendilerini unutmadıklarını görmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Gürcistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title