Haberler

Günlük Harçlığından Biriktirdiği 200 Lirayla Akıllı Ev Sistemi Üretti

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde 8. sınıf öğrencisi, 10 bin liraya monte edilen akıllı ev sistemini günlük harçlığından biriktirdiği 200 lirayla üretti.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir öğrenci, 8-10 bin liraya monte edilen akıllı ev sistemini 200 liraya üretti. TÜBİTAK projesi olarak hazırladığı sistemi tanıtan 8. sınıf öğrencisi Yurdaşen Alp Yeni, amaçlarının ucuza üretilen sistemin her eve girmesi ve oluşabilecek zararların en aza indirilmesi olduğunu söyledi.

"BU SİSTEMDEN HERKES YARARLANSIN İSTİYORUZ"

Yurdaşen Alp Yeni, hazırladığı projeyle ilgili bilgi vererek, "Normalde 8-10 bin lira olan akıllı ev sistemini, okul harçlığımızdan arttırıp 200 liraya mal ettik. Asıl amacımız burada her eve girmesini, herkesin yararlanmasını istiyoruz. 8-10 bin lira çünkü fahiş fiyatlar. Ama 200 lira herkesin ulaşabileceği fiyatlar. Bütün programlarını da biz yazıyoruz" dedi.

"BÜTÜN YAZILIMLARI KENDİM HAZIRLADIM"

Sisteme dair bütün yazılımlarını kendilerinin hazırladığını da ifade eden Yeni, "Herkesin yararlanması demek yangın gibi afetlerde, su baskınları olsun, bizim evin içinde ütü unutmamız bile bence olumsuz bir şeydir. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Telefon yazılımı, programlanması, devrelerin kurulması biz bunları deneme yanılma yöntemiyle teker teker programladık. Hatta telefon olması bile bize buna uzaktan kumanda ile müdahale edebiliyoruz. Amacımız akıllı ev sistemlerinin bütün evlere girmesi ve zararların en aza indirilmesi" şeklinde konuştu.

"GÜNLÜK HARÇLIĞI İLE ÜRETTİ"

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise projenin çok iyi düşünüldüğünü ve oldukça ilgi çektiğini belirterek, "Öğrencilerimizin kendi günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntılar ile ilgili çözümlerini gördük. Bunlardan biri de öğrencimiz tarafından hazırlanan akıllı ev sistemi. Öğrencimiz burada normalde çok pahalı uygulanan sistemi kendi günlük harçlığı ile çok daha uygun fiyata uyguladığını gördük. bu bizi memnun etti, genç yeni mucitler yetişiyor. Bu bilim fuarlarının başarısıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Erdemli Mersin Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title