Haberler

Güney Afrikalılar, Aktivist Winnie Mandela'yı Andı

- Anma töreni için stadyuma yürüyenlerden detaylar Tören için stadyumda toplananlardan detaylar 2 Nisan 2018'de hayata veda eden Güney Afrika'da ırkçı Apartheid rejimiyle mücadelenin sembol isimlerinden, ülkenin ilk siyahi Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın eski eşi Winnie...

- Anma töreni için stadyuma yürüyenlerden detaylar

Tören için stadyumda toplananlardan detaylar 2 Nisan 2018'de hayata veda eden Güney Afrika'da ırkçı Apartheid rejimiyle mücadelenin sembol isimlerinden, ülkenin ilk siyahi Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela, Johannesburg yakınlarındaki Soweto'daki Orlando stadyumunda binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen törenle anıldı.

Nelson Mandela'yla 1957'de evlenen Madikizela-Mandela, 1996'da boşanana kadar 39 yıl evli kalmıştı. Nelson Mandela 1994'de Apartheid rejiminin sona ermesinin ardından ülkenin ilk siyahi devlet başkanı seçildiğinde o da ülkenin ilk siyasi devlet başkanı eşi olmuştu.

Mandela'dan boşanmasının ardından kısa süre hükümette yer aldıktan sonra aktif siyasete veda eden Madikizela-Mandela, 2009'da yeniden parlamentoya girmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Nelson Mandela Orlando Magic Güney Afrika Soweto Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title