Haberler

Zonguldak İşitme Engelli Oğlunun 'Anne' Diyeceği Günü Bekliyor

Zonguldak'ta, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Bayram Alan, sağlıklı olan ikizi Bahar Alan ve ablası 11 yaşındaki Kader Alan ile işaret diliyle iletişim kuruyor.

Zonguldak'ta, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Bayram Alan, sağlıklı olan ikizi Bahar Alan ve ablası 11 yaşındaki Kader Alan ile işaret diliyle iletişim kuruyor. Anne 40 yaşındaki Hülya Alan, 7 aylık doğan ikizlerinden Bayram'ın ameliyat masrafları için Valiliğe başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını söyledi.

Hülya Alan, 2007 yılında 7 aylık hamileyken ikizleri Bayram ve Bahar Alan'ı dünyaya getirdi. 3 ay kuvözde kalan kardeşlerden Bahar'ın sağlık sorunu çıkmazken, Bayram'ın işitme engelli olduğu fark edildi. Şu anda 10 yaşında olan Beycuma Hamza Halit Sülün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Bayram, ikizi Bahar, ablası Kader ve annesi Hülya Alan ile işaret dili ile iletişim kurabiliyor. Eşinden yıllar önce ayrılan, çocuklarının bakımı için bağlanan aylık 1000 TL maaş ile geçinen Hülya Alan, oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması ve cihaz takılması gerektiğini söyledi. Ameliyat masraflarının karşılanması için Valiliğe başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Hülya Alan, şöyle konuştu

Oğlum duymuyor, konuşamıyor. Devlet hastaneleri de dahil bir çok hastaneye gittim ancak bir netice alamadım. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Orada tedavisinin mümkün olduğunu, ameliyat olması gerektiğini ve bir cihaz takılması gerektiğini söylediler. Bunun için de 50 bin lira para istediler. Benim bunu ödemeye gücüm yok. Ben zaten devletin yardımıyla geçiniyorum. Eğer 1 yıl içerisinde bu tedaviyi yaptırmazsak çocuğum ne duyabilecek ne de konuşabilecek.

Oğlunun okulunu çok sevdiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Hülya Alan, Ben onun okumasını istiyorum. 'Anne' demesini istiyorum. Ben sadece çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Eğer ameliyat olursa hem konuşacak hem de duyacak. Babaları 10 yıldır yok. Tek derdim oğlum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Beycuma Sülün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title