Haberler

Yüksekova, Kalbi Delik Leyla İçin Tek Yürek Oldu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde Vatandaşlar, Kalbi Delik Olan 15 Yaşındaki Leyla Erhan'ın Yaşaması İçin Adeta Tek Yürek Oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, kalbi delik olan 15 yaşındaki Leyla Erhan'ın yaşaması için adeta tek yürek oldu.

Yeşildere Mahallesi'nde yaşayan 11 nüfuslu bir ailenin kızı olan kalp hastası Leyla Erhan, maddi imkansızlıklar yüzünden yıllardır tedavi edilemiyor. Doğumundan beri delik kalbiyle yaşayan Leyla her şeye rağmen eğitimini sürdürüyor. Lise birinci sınıfta okuyan Leyla şiddetli kalp ağrılarına rağmen sabah okuluna, öğleden sonra da tedavi parasını çıkarmak için kilim kursuna gidiyor. Yaptığı kilimleri satıp tedavi olmak isteyen Leyla'nın, kazandıklarıyla ancak okul masraflarını çıkarabildiğini gören Öznisa El Sanatları Atölyesi sahibi Nezahat Özgenç ile atölyede çalışan 20 genç kız, harekete geçip bir yardım kampanyası başlattı. Kızlar, Leyla için her yerde yardım toplamaya başladı. Toplanan yardım da yetmeyince bir kokteyl düzenleyen kızların davetine İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. Büyük ilgi gören programda genç kızlar kalp hastası arkadaşları için şarkı söyleyip, skeç oynayıp, defile yaptı.

Kar Kitabevi ve Gülistan Çiçekcilik firmalarının destek verdiği kokteyle genç kıza yardım yağdı. Yüksekova Haber Gazetesi Müdürü Senar Yıldız'ın yaptığı açık artırmada kalbi delik Leyla'nın yaptığı 2 adet kilimi 2'şer bin YTL ile Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ile iş adamı Fahrettin Hazeyi aldı. Gecede davetlilerin bağışlarıyla ayrıca 12 bin YTL civarında para toplandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı okuduğu "Can" adlı şiirle programa renk kattı.

Yapılan yardımlarla Ankara'da tedavisi yapılacak olan Leyla, katkılardan dolayı sevinçli olduğunu, çok duygulandığını söyledi.

Kaymakamı Cantürk de, Leyla için gereken diğer tüm yardımlarında kendisi tarafından karşılanacağını belirtti. Başkan Yıldız ise, bu tür çabaların toplumdaki diğer yardıma muhtaç insanlar içinde örnek teşkil edeceğini umduğunu söyledi.

(SY-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title