Haberler

Yüksek Askeri Şura Toplandı

Yüksek Askeri Şura , Başbakan Erdoğan'ın Başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Toplandı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı.

Başbakan Erdoğan, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından karşılandı.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 09.55'te başladı.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney katılıyor.

Toplantıda, şura ile ilgili diğer generaller de yer alıyor.

YAŞ toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılacak personelin durumları da toplantıda değerlendirilecek.

Şurada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren diğer konular da görüşülecek. Şura çalışmaları, 3 Ağustos Cuma günü tamamlanacak.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, 4 Ağustos Cumartesi günü kararların açıklanmasıyla sona erecek.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının iki ayrı grup halinde kısa süreli görüntü almalarına izin verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title