Haberler

Yukarıdamlalı'da Bayram Şenliği

Ordu'nun Kumru ilçesi Yukarıdamlalı beldesinde bayramın 1.günü belediye tarafından düzenlenen bayram şenliği yoğun katılım ve coşkuyla geçti.

Ordu'nun Kumru ilçesi Yukarıdamlalı beldesinde bayramın 1. günü belediye tarafından düzenlenen bayram şenliği yoğun katılım ve coşkuyla geçti.

İki yıl önce belediye tarafından organize edilmeye başlayan "Ramazan Bayramı Şenlikleri"ne bu yıl da Kırkpınar'da güreş tutmuş başpehlivanlar davet edildi. Güreş alanında yer bulamayan bazı vatandaşlar, ağaçlara ve ormanlık yamaçlara çıkarak güreş izledi. Yukarıdamlalı ve Fizme beldesine has ünlü ceviz helvası ustalar tarafından yapılarak pazarda satışa sunuldu. Yukarıdamlalı Belediyesi şenlik alanında saat 11.00'de Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla başlayan güreşler akşam saat 17.00'de bitti. Sağanak yağmur altında yapılan başpehlivanlık güreşlerinde finalde Faruk Akkoyun'u yenen Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil, başaltını ise Nadir Takı kazandı. Mehmet Yeşil Yeşil'in birincilik madalyasını yağmur altında şemsiye yardımıyla Ahmet Özkan taktı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ağalık yarışmasını ise Çanakkale'de müteahhitlik yapan Osman Eviş, 20 bin TL ile aldı.

Şenlik alanında işadamı Süleyman Cin tarafından organize edilen dev Türk bayrağı belediye başkanı ve vatandaşlar tarafından gezdirildikten sonra alkışlar eşliğinde güreş meydanında dalgalandırıldı.

Yukarıdamlalı beldesinde geleneksel olarak yıllardır bayramın 1. günü tarafından kutlanan bayram şenliklerine katılan Kumru Fizme beldesinden olan İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Hakkari'de yapılan saldırıya tepki göstererek, "Ülkemiz dünyada saygın yerini almaya başladı. Ama bu saygınlık neticesinde içimizde ne kadar kemirgen varsa o kadar saldırgan hale geldi. Bunlar hep olacaktır, olmaya devam edecektir ama biz kararlılıkla, Sayın İçişleri Bakanımız bakan olduktan sonra kararlılıkla terörün üzerine gidiyoruz. Kendisine saldırmaya kalktılar ama biz Türkiye'nin her karış toprağında varız ve var olacağız. Terörle mücadele kararlılık ister. Dolayısıyla biz bu kararlılığı bürokratlarımızla, askerimizle, polisimizle, siyasetçilerimizle toplum olarak göstereceğiz. Bu topraklardan bu bayrağın altındaki bir karış toprağı bile hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Dolayısıyla daha sabırlı daha kararlı bir şekilde olayların üzerine gideceğiz çünkü bu coğrafyada Türkiye lider ülke. Lider ülke olmasını istemeyen, dünya siyasetinde Türkiye'nin daha etkili olmasını istemeyen ve engellemeye çalışanlar PKK adı altında, daha önce Asala'ydı, daha önce başka adlar altında Türkiye'nin çocuklarını birbirine vurdurup, Türkiye'nin enerjisini, sinerjisini kaybettirmeye çalışıyorlar ama asla buna müsaade etmeyeceğiz. Millet olarak kararlıyız. Nereye kadar gidilirse oraya kadar gidilecek" dedi.

Şenliklere ayrıca Kaymakam Ahmet Özkan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Kızılelma Belediye Başkanı İsa Demirci, Çayırkent Belediye Başkanı Muzaffer Çakmak, AK Parti Kumru İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Sait Korgan ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yukarıdamlalı Türkiye Kumru Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title