Haberler

Yönetmen Özgür: Filmde Kullandığımız Atın Telef Olması Bizi de Üzdü

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde Köy Enstitüleri'nin kapatılması ile bir aşk hikayesinin anlatıldığı 'Toprağın Çocukları' adlı filmin yönetmeni Adnan Özgür, bazı sahnelerde kullanılan tay dışındaki iki attan birinin açlık ve soğuktan donarak telef olmasına üzüldüğünü söyledi.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde Köy Enstitüleri'nin kapatılması ile bir aşk hikayesinin anlatıldığı 'Toprağın Çocukları' adlı filmin yönetmeni Adnan Özgür, bazı sahnelerde kullanılan tay dışındaki iki attan birinin açlık ve soğuktan donarak telef olmasına üzüldüğünü söyledi. Özgür, "Emanet aldığımız atları sahibine teslim ettik. Sorun atların sahibinde. Hayvan severlerin yoğun eleştrileri ve yorumları bizleri de üzdü. Film ekibi olarak çevre ve hayvan dostu olarak hassasız ve her zaman bu konularda bilinçli hareket ediyoruz" dedi.

Elmadağ sokaklarında başıboş dolaşan 1 tay ve 2 at, havaların soğuması ve yerlerin karla kaplı olması nedeniyle açlıkla pençeleşirken, donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Hasanoğlan Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında 'Toprağın Çocukları' adlı film çekimlerinde emalet alınarak kullanılan 1 tay ve 2 at, daha sonra sahibi tarafından sokağa terkedildi. Başkentin dondurucu gece ayazında aç ve susuz sokaklarda dolaşıp, kar ile kaplı arazide ot bulmakta güçlük çeken atlardan biri, bir süre önce donarak telef oldu. Yiyecek bulmakta zorlanıp, giderek zayıflayarak güçsüz kalan, boyunlarına bağlı uzun iplerle sokak aralarında çöp bidonlarında yiyecek arayan atlar, geceleri duvar diplerine sığınarak hayatta kalmaya çalışıyor. 'Toprağın Çocukları' adlı filmin yönetmeni Adnan Özgür, hayvanların başıboş bırakılarak sokağa terkedilmesinin kendilerini de derinden üzdüğünü belirtirken, şöyle dedi:

"Filmin bazı sahnelerinde sahibinin rızası ile atları kullandık. Hasanoğlan'da yaşayan 'Zorba' isimli şahıs ve oğlunu da aynı filmin bazı sahnelerinde kendi istekleri ile oynattık. İlgili sahne çekimleri tamamlandığında atları sahibine teslim ettik ve çekim ekibi olarak bu kişiye yardımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ettik ve helalleştik. Sorun atların sahibinde. Galiba bakamadığı için sokaklara bırakmış olabilir. Bir atın ölmesi benim ve film seti ekibimizi derinden üzdü. Film ekibi olarak çekimler sırasında Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde 600 dönüm arazi üzerinde çevre temizliği yaptık. Eski ve yıkılmaya yüz tutmuş binalarda hiçbir karşılık beklemeksizin tadilat yaptık. Hiçbir bitki ve ağaca zarar vermeden ve nasıl teslim almışsak öyle teslim ederek Hasanoğlan'dan ayrıldık. Atın soğuktan ve açlıktan ölmesi sonucu yoğun eleştiri ve yorumlara maruz kaldık. Biz de çok derinden üzüldük. Film ekibimiz çevre ve hayvan dostu olarak hassasız ve her zaman bu konularda bilinçli hareket ediyoruz." - Ankara / Elmadağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title