Haberler

Yeni Tüketici Yasası'nın Yansımaları

Yarın yürürlüğe girecek olan yeni ‘Tüketici Yasası’ Afyonkarahisar’daki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kentteki ikinci el eşya satıcıları ise ikinci el eşyaya da garanti zorunluluğu getirilmesinden yakındı.

Yarın yürürlüğe girecek olan yeni 'Tüketici Yasası' Afyonkarahisar'daki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kentteki ikinci el eşya satıcıları ise ikinci el eşyaya da garanti zorunluluğu getirilmesinden yakındı.

Tüketiciler açısından getirilen haklar arasında yer alan ve en önemlilerinden olan ikinci eşyaya garanti koşulu getirilmesi, kentteki ikinci el eşya satıcıları tarafından olumlu bulunmadı.

Fatih Gök, söz konusu maddenin yerine getirilemeyeceğini kaydederek hiçbir ikinci el eşya satıcısının sattığı ürüne uzun süre garanti veremeyeceğini belirtti. Bunun kendi piyasalarını olumsuz etkileyeceğini de belirten Gök, "Ben 6 yıldır ikinci el eşya işi yapıyorum. İkinci el eşyaya garanti zorunluluğun doğru olmadığını düşünüyorum. Biz 1 sene garantiyi veremeyiz. Bu bizim için zarar, zaten kazancımız çok az. Onun için de 1 sene gibi garantiyi vermememiz mümkün değil. Genelde durumu olmayan, yeni eşyaya gücü yetmeyen kişiler bizlere geliyor. Bir eşya alacağı yerde 3-4 parça eşyasını buradan temin edebiliyorlar. Tabii ki biz de garanti verebiliyoruz ama belli bir müddet garanti verebiliyoruz. Ondan sonrasına biz de bir şey yapamıyoruz. Umarım durum mahkemelik falan olmaz, yani o duruma kadar gelmez diye düşünüyorum. Biz ikinci el eşya da olsa muhakkak vatandaşa garanti veriyoruz. İkinci el de olsa sonuçta vatandaş para veriyor ama 1 sene çok uzun bir süre. Bu bizim için çok sıkıntı olur. Biz ürün aldığımız zaman garantisinin olup olmadığına bakamıyoruz. Örnek verecek olursak bir çamaşır makinesi almışız, 15 senelik bir makina. Biz buna garanti veremiyoruz. Aldığımız kişiye de, 'Bu 1 ay sonra bozulursa sana iade ederiz' diyemiyoruz. Onun için büyük bir sıkıntı" dedi.

Yeni Tüketici Yasası'nda yer alan, "Bankalar müşterilerine aidatsız bir adet kredi kartı hizmeti sunmak zorunludur" maddesi ise kentte yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Böyle bir yasanın gerekli olduğunu ve kredi kartı aidatlarının kendilerini çok sıktığını ifade eden vatandaşlar, yasadan dolayı hükümete teşekkür etti.

Bazı vatandaşlar ise yasanın bu haliyle tüketiciyi çok iyi koruduğunu ancak aidatsız kredi kartı konusunda bankalarının tutumunun önemli olduğunu belirtti. Yasanın uygulanması noktasında vatandaşlar bankalara güvenmediklerini, bununla ilgili yaptırım uygulanması gerektiğini ifade etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Gök Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title