Haberler

Yazıcı: "Tüm Türkiye'nin Temsilcisi Olduk"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnafın toplumun en önemli kesimlerinden biri olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnafın toplumun en önemli kesimlerinden biri olduğunu söyledi.

Yazıcı, Hendek Gençlik Merkezi'nde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen İşletmelerde Hijyen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika törenine katıldı. Türkiye'de esnaf ve sanatkarların 1 buçuk milyonu aştığını ve toplumda önemli kesime sahip olduklarını belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Bu arkadaşlarımızın sahip olduğu işletme sayısı daha fazla. Esnafımız, bulundukları bölgelerin emin kişileridir. Bu açıdan esnafımız, toplumumuzun önemli bir kesimi. Bu kesimin, toplumsal yapının güçlenmesine katkı sağladığına herkes inanıyor. Esnafımız sayesinde çok güzel geleneklerimiz oluştu. Sürekli olarak güçlü esnaf, güçlü sanatkar ve güçlü toplum vurgusu yapıyoruz. İktidar olarak hedeflerimizde ileri demokrasi, büyük ekonomi ve güçlü toplum derken esnafa da büyük görev düşüyor."

Devleti ve hükümeti halkın oluşturduğunu belirten Yazıcı, şunları söyledi: "Bütün çalışmalarımızın merkezinde insanlarımız var. Hiçbir zaman hükümetin gündemini milletin gündeminden ayırmadık. Dolayısıyla hiçbir kesimin hükümeti değil, herkesin hükümeti olduk. Tüm Türkiye'nin temsilcisi olduk. Ülkemizin kaynakları hepimizin. Kaynakların yer aldığı yer Hazine'dir. Esnaf ve sanatkarımızın 2002'de Halk Bankasından kullandığı kredinin faiz oranı, yüzde 47 civarındaydı, kullanılan kredi miktarı aynı yıl 150 milyon liraydı. Bugün itibarıyla esnaf ve sanatkarımızın kullandığı kredi miktarını artırdık. İş kurma kredisini 250 bin liraya yükselttik, faizin bir kısmını da biz ödüyoruz. Bu şekilde esnafımızın ödediği faizi azalttık."

Bakan Yazıcı, alışveriş merkezleri hakkında hazırladıkları taslağı kamuoyuna sunduklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "AVM olarak nitelendirilen yerlerin düzenlemelere ihtiyaçları var. Yeni bir taslak hazırladık ve bu taslağı kamuoyuna açtık. İsmini değiştirdik artık, AVM olarak nitelendirilen tasarının ismi Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı oldu." Hayati Yazıcı, konuşmasının ardından kursu tamamlayan esnafa sertifikalarını verdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Türkiye Hendek Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title