Haberler

Yavuz, Hür Adayların Hedeflerini Anlattı

Güncelleme:

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, hür adayların hedeflerini anlattı.

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Birecik'te düzenlenen seçim seminerine katılan Yavuz, hür adayların hedeflerini ve özelliklerini anlattı.

Mehmet Akan Kültür Merkezinde düzenlenen seminer, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan tilavetin ardından konuşan Yavuz, hür adayların hedef ve özelliklerini anlattı.

Seçim barajının yüzde on olmasından dolayı seçimlere bağımsız olarak girme kararı aldıklarını ifade eden Yavuz, kendilerini hür adaylar olarak tanımladıklarını belirterek gerçek hürriyetin Allah'a kul olmakla mümkün olacağını söyledi.

Allah'a kul olmanın dışındaki tüm özgürlüklerin yalan ve sahte özgürlükler olduğunu belirten Yavuz, hür adayların özelliklerini şöyle anlattı: "Allah'a kulluk eden hiçbir beşere boyun eğmez. İşte gerçek özgürlük budur. Hür adayların birinci vasfı, Allah'a kulluk ve ibadet ederek gerçek özgürlüğü tatmalarıdır. En önemli ikinci vasfımız ise halkımızın ve memleketimizin menfaatini kendi menfaatimizin üzerinde görmemizdir. Biz bunu defalarca ispat etmişiz. Defalarca devletin içerisinde çöreklenmiş yapılara, silah ve şiddeti kutsayan politik yapılara karşı sağduyulu davranarak müspet hareket etmişiz."

Silah ve şiddeti hedefe giden yolda bir araç olarak görmediklerini belirten Yavuz, sivil ve siyasal zeminde halkın karşısına çıkarak onlardan siyasi destek talep etmek suretiyle yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

Siyasette kendi partisindeki şeytanı melekleştirip rakip olarak gördüğü partideki meleği ise şeytanlaştırma ahlakına karşı olduklarını söyleyen Yavuz, "Üstad Beddiüzzaman'ın siyasete uzak durmasının sebebi budur. O diyor ki 'Ben baktım ki insanlar particilik yaparak karşı partideki melek gibi bir insanı şeytanlaştırıyor. Öte taraftan yanında bir şeytan var ona ise melek gözü ile bakıyor.' İşte biz bundan Allah'a sığınıyoruz. Biz, tatlı bir rekabet içinde olduğumuz bize göre değişik fikirde bir parti bile güzel bir şey yaparsa onu tebrik ederiz. Öte taraftan bizim içimizde bir şahıs yanlış bir şey yaparsa –ben de dâhil olmak üzere- ona hemen gerekli uyarıyı yaparız" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Akan Şanlıurfa Birecik Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title