Haberler

Yaşayan Fosil, Mersin Balıkları Törenle Yeşilırmağa Bırakıldı

Amasya'da üretilen 700 mersin balığı Yeşilırmak Nehrine bırakıldı. 2011 yılı içerisinde Yeşilırmak, Kızılırmak ve Sakarya nehirlerine 12 bin 500 mersin balığının bırakılacağı belirtildi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde düzenlenen törende Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) ve Devlet Su İşleri tarafından yürütülen, 'Türkiye'deki Mersin Balığı Popülasyonunun İyileştirilmesi, Habitat Değerlendirmesi ve Stok Takviyesi Projesi' kapsamında Amasya'da üretilen 700 mersin balığı Yeşilırmak Nehrine bırakıldı.

2011 yılı içerisinde Yeşilırmak, Kızılırmak ve Sakarya nehirlerine 12 bin 500 mersin balığının bırakılacağı belirtildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise proğramlarındaki değişiklikten dolayı Samsun'a gelemediğinden törene katılamadı.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene TAGEM Genel Müdürü Ali Karaca, DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Özaral, Dünya Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcı Dr. Ayşegül Akın, Trabzon Su Ürünleri Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürü Atilla Özdemir ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Karaca, "Yunusların varlığı nasıl ki, Karadeniz'in canlılığı demekse Mersin balıklarının Yeşilırmak'taki varlığı da bu nehrin canlılığı demektir" dedi. Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından Yeşilırmak kenarından Mersin balığı yavruları suya bırakıldı. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title