Haberler

Yargıtay'da Cenaze Töreni

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yargıtay 11.Ceza Dairesi üyesi Selçuk Ergişi için Yargıtay'da cenaze töreni düzenlendi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyesi Selçuk Ergişi için Yargıtay'da cenaze töreni düzenlendi. Törene Ergişi'nin ailesi, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile mesai arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı Alkan, kıymetli bir meslektaşlarını kaybettiklerini belirterek Ergişi'nin kendisini hukuka adayan bir insan olduğunu belirtti. Alkan, "Geçmişteki hizmetleri, hukuka katkıları bizimle sonsuza kadar yaşayacaktır. Yargıtay camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ergişi'nin cenazesi, polis bandosu eşliğinde mesai arkadaşlarının omzunda cenaze aracına kondu. Yargıtay'daki resmi törenin ardından Ergişi'nin cenazesi memleketi olan Afyonkarahisar'a götürülmek üzere yola çıkarıldı. Ergişi'nin cenazesi Afyon Merkez İmaret Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verilecek.

-ERGİŞİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ-

1957 yılında Afyon'un Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde doğan Ergişi, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Ergişi, sırasıyla Van, Varto, Gümüşhacıköy, Gazipaşa hakimliği, Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı, Ankara hakimliği görevlerinde bulundu. 2011 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Ergişi Deniz Feneri savcılarının yargılandığı Yargıtay 11. Ceza dairesinde üyeydi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İbrahim Okur Hasan Erbil Ali Alkan Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title