Haberler

Yargıda Rüşvet İddialarına İlişkin Davada 1 Tahliye

Güncelleme:

Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin 40 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tutuklu sanık Mehmet Nosel'in tahliye edilmesine karar verdi.

Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin aralarında adliye çalışanları ve işadamları Faruk Süren, Dinç Bilgin ile Efe Önbilgin'in de bulunduğu 3'ü tutuklu 40 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tutuklu sanık Mehmet Nosel'in tahliye edilmesine karar verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen 2. duruşmada sanıkların ve sanık avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından, mahkeme duruşmaya ara verdi. Verilen kısa aranın ardından ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Nosel'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti sanıklar Sinan Berberoğlu ve Erdoğan Maden'in üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, delillerin içerikleri, iletişim tespit tutanakları ile kuvvetli suç şüphesi gösteren olguların bulunması, ayrıca sanıkların kaçma şüphesi bulunduğundan tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Faruk Süren'in "örgüte yardım etmek" ve "rüşvet" suçlarından 5 yıldan 15 yıla,

Dinç Bilgin'in "örgüte yardım etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla,

Efe Önbilgin'in "örgüte yardım etmek" ve "iftira" suçlarından 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efe Önbilgin Dinç Bilgin Faruk Süren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title