Haberler

Yardım Töreninde İstenmeyen Görüntüler

Emniyet Teşkilatı'nın 166'ıncı Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Adana Emniyet Müdürü, Akşemsettin İlköğretim Okulu'na ziyarette bulundu.

Emniyet Teşkilatı'nın 166'ıncı Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Adana Emniyet Müdürü, Akşemsettin İlköğretim Okulu'na ziyarette bulundu. Hayırsever bir işadamından sağlanan 200 çift ayakkı da dar gelirli öğrencilere dağıtıldı. Ancak tören için hazırlanan masa ve sandalyeler işgüzar bir hizmetli tarafından çocuklara taşıttırılınca, emniyet müdürünün ziyareti de yapılan ayakkabı yardımı da gölgede kaldı.

Belediye evleri Mahallesi'ndeki Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda eğitim gören dar gelirli öğrenciler için esnaftan yardım isteyen polis, Hakan Akay'dan 200 çift ayakkabı temin etti. Emniyet Müdürü'nün de katıldığı törenle ayakkabıların dağıtılacağı basına duyruldu. Tören için öğrenciler, veliler davet edildi. Okulun bahçesine protokol için koltuk, veli ve davetliler için konferans salonundan sandalyeler bahçeye sıralandı. Hazırlıklar tamamlanıp,törene başlanacağı sırada İlçe Milli Eğitim Müdürünün "insanların gözüne sokar gibi yardım yapılmaz. Böyle bir tören etik olmaz" uyarısı üzerine yardım dağıtımı iptal edildi.

Emniyet Müdürü'nün okula geldiği sırada da tören için yapılan hazırlıkların iptali istendi. Bahçedeki koltuk ve sandalyelerin ise toplantı salonuna taşınması kararlaştırıldı. Sandalyeleri taşıması gereken okulun hizmetlileri, çocuklardan yardım istedi. Bahçede bulunan kendi ağırlıklarından büyük koltukları kucaklayan öğrenciler binaya taşımaya, bu durumu fark eden gazeteciler de çekime başladı. Öğrencilerin hamal gibi çalıştırıldığını gören okul müdür yardımcısı çocukları uyararak taşıma işine son vermesini istedi, ancak çabası da sonuçsuz kaldı.

Hayırsever işadamı Hakan Akay'ın dağıtılması için getirdiği paketler içindeki ayakkabılar da tören alanında unutuldu. Öğrenciler sınıflarına girerken bazıları da unutulan ayakkabılar arasında kendi ismini aradı. Gelişmelerden habersiz hayırsever işadamına plaket veren Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, kısa törenin ardından okuldan ayrıldi. Yardım paketleri daha sonra sınıflara çıkarılarak öğrencilere dağıtıldı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title